Šport

Veslovanie: Vančo v Belehrade ôsmy, s Babačom možno zabojujú o olympiádu v dvojskife

Published

on

Reklama

Na svetovom pohári vo veslovaní v Belehrade sa počas uplynulého víkendu darilo debutantovi Richardovi Vančovi zo Sĺňavy. Slovenský juniorský reprezentant z Piešťan, ktorého výkonnosť rok od roka rastie, dostal príležitosť porovnať sa s ľahkými skifármi v seniorskej kategórii. Premiéra dopadla nadmieru úspešne, keď skončil po v tesnom súboji s Grékom Spyridonom Giannarosom na druhom mieste v B finále, čo znamenalo celkové ôsme miesto.

[singlepic id=20436 w=320 h=240 float=left]Svetový pohár v Belehrade znamenal stopku v pokuse kvalifikovať sa v skife mužov na olympiádu do Londýna pre Lukáša Babača. Možnosť zúčastniť sa poslednej kvalifikačnej regaty v Luzerne si totiž vybojoval Bratislavčan André Rédr, ktorý skončil na šestnástom mieste. Interné kritérium Slovenského veslárskeho zväzu totiž znelo, že o olympiádu bude bojovať ten, kto získa v Belehrade lepší výsledok. Lukáš Babač dovesloval v Srbsku až na devätnástom mieste.

Reklama

Keďže sa však v Belehrade ukázal vo veľmi dobrom svetle mladý Richard Vančo, existuje podľa vedenia Slovenského veslárskeho zväzu ešte možnosť poslať na kvalifikáciu do Luzernu dvojicu Babač, Vančo v disciplíne dvojskif. Rozhodnutie, či sa tak stane by malo padnúť najneskôr zajtra, kedy je posledný možný termín na poslanie prihlášok.

Richarda Vanča a Lukáša Babača, ale i ďalších viac ako 350 veslárov zo Slovenska, Čiech, Maďarska a Rakúska, budú mať možnosť vidieť priaznivci športu v Piešťanoch už najbližší víkend, kedy sa na Sĺňave koná regata O pohár SNP.

Reklama

Autor: ht Foto: Tomáš Hudcovič

Populárne články