Connect with us

Šport

Tenis: Piešťanci členmi úspešného družstva. Z ME do 12 rokov priviezli zlato

Slovenskí tenisti vybojovali titul na majstrovstvách Európy tímov do 12 rokov, ktoré sa konali počas uplynulého týždňa od 8. do 11. augusta vo francúzskom Dijone. Piešťany mali v tíme taktiež svoje zastúpenie. Medzi hráčmi Martina Adamču a na trénerskom poste Miloslava Grolmusa.

Published

on

Slovenský tím víťazom ME družstiev do 12 rokov
Reklama

Družstvo v zložení Martin Adamča, Matteo Sanson a Ľuboš Húsenica zvíťazilo vo finálovom stretnutí nad domácim tímom Francúzska, keď ho zdolalo 3:0. Vo dvojhrách bodovali Martin Adamča a Matteo Sanson, za rozhodnutého stavu prikrášlili výsledok vo štvorhre Adamča s Ľubošom Húsenicom.

„Prvá priečka spomedzi 34 tímov, ktoré štartovali v tohtoročnej kvalifikácii európskeho šampionátu, je fantastický výsledok mladých Slovákov. Tým sa navyše podaril husársky kúsok, keďže v rovnakej vekovej kategórii a v rovnakom zložení triumfovali aj na zimných majstrovstvách Európy tímov 2024,“ tešili sa z výsledku predstavitelia Slovenského tenisového zväzu.

Reklama

„Je to pre mňa ako malý zázrak, že sme v jednom roku dokázali dvakrát vyhrať majstrovstvá Európy v tejto vekovej kategórii. S dvanásťročnými deťmi sa pomerne ťažko pracuje, či už je to iný prah bolesti ako u dospelých alebo spôsob motivácie. Často emócia prevýši racio. Chalani vydržali osem ťažkých zápasov, štyri stretnutia vybojovali v kvalifikácii a teraz štyri stretnutia v hlavnom finálovom pavúku. Európska konkurencia je naozaj silná a myslím si, že je to veľký výsledok pre chlapcov aj pre Slovensko. Neviem, či sa to niekedy podarí zopakovať, že by jeden tím triumfoval na zimných aj letných ME. Chlapci sú obrovskí bojovníci, zvládli sme to po všetkých stránkach. Robili sme poctivú mravenčiu prácu, ktorú mimo kurtu nikto nevidí a nakoniec sa nám to v dobrom vyplatilo a prišiel tento obrovský výsledok. Pocity sú veľmi pozitívne, chlapci si zaslúžia absolutórium,“ povedal po zisku titulu majstrov Európy kapitán slovenského tímu Miloslav Grolmus.

-red- Zdroj a foto: STZ

Reklama

Populárne články