Šport

Svoj prvý zápas v CEWL Čajky prehrali

Published

on

Reklama

V stredu 13. novembra vycestovali Čajky na svoj premiérový zápas v Stredoeurópskej súťaži CEWL. Do rumunskej Alba Iulie cestovalo 12 hráčok vrátane novej posily Tamary Tatham. Čajkám herne nevyšiel druhý polčas a na svoje premiérové víťazstvo v CEWL si budú musieť počkať.

Čajky cestovali do Rumunska už v utorok po večernom tréningu a po štyroch hodinách cesty prespali v maďarskom Szegede. Hoci si dlhú cestu rozdelili na dve časti, v deň zápasu museli na cestách stráviť ďalších sedem hodín. Náročné cestovanie a aj fakt, že do hracej [singlepic id=48263 w=560 h=385 float=center]haly prišli iba 30 minút pred začiatkom stretnutia nedali na sebe Čajky poznať a prvý polčas držali s domácim krok. ,,Samozrejme že nás dlhá cesta poznačila, ale sme profesionálky a takéto veci si pred zápasom nemôžeme pripúšťať. Na zápas sme sa skoncentrovali a prvý polčas, hoci sme nehrali z nášho pohľadu úplne ideálny basketbal, sme so súperom držali krok,“ povedala na margo úvodu stretnutia pivotka Michaela Zentková.

Reklama

Po prvom polčase, v ktorom odohrali Čajky so súperom dve vyrovnané štvrtiny (18:15 a 19:17) prišla kríza a hosťujúce basketbalistky sa herne trápili. V útoku im odišla streľba a po prienikoch strácali lopty. ,,V druhom polčase sme mali príliš veľa stratených lôpt, z ktorých súper skóroval po jednoduchých situáciách jedna na nula. To nás ubíjalo a len ťažko sa nám narastajúci  náskok darilo znižovať,“ dodala M. Zentková.

Za Piešťanské Čajky nastúpila na svoj premiérový zápas kanadská posila Tamara Tatham, ktorá sa k družstvu pripojila len v utorok. Pod košom by mala nahradiť pivotku Romanu Stehlíkovú, ktorá bude kvôli zraneniu kolena chýbať družstvu ešte minimálne mesiac.

Reklama

Tréner Martin Pospíšil: ,,V prvom polčase sme podali mimoriadne kvalitný výkon, najmä v útočnej fáze mala naša hra hlavu a pätu. V druhom polčase na nás doľahla únava z náročnej cesty, čo však v žiadnom prípade nie je ospravedlňujúce. Súper začal dominovať vo všetkých herných činnostiach a zápas sa zlomil.“

(CEWL) CSU Alba Iulia – Piešťanské Čajky 71:44 (18:15, 19:17, 17:5, 17:7)

Piešťanské Čajky: Páleníková 11, Krč-Turbová 8. Fabianová 6, Zentková 5, Bartánusová a Tatham po 4, Dudášová 3, Pilátová 2, Bartoňová 1. Tréner: M. Pospíšil

Autor: mp/www.piestanskecajky.sk Ilustračné foto: ht

Populárne články