Connect with us

Šport

Slovakia Cup: Mladí Slováci nestačili na rovesníkov z Dánska

Published

on

Reklama

Obhajcovia titulu z minulého roka porazili slovenských reprezentantov do 18 rokov na piešťanskom futbalovom štadióne 1:3. Pre našich futbalistov je to už druhá prehra na 22. ročníku medzinárodného turnaja hráčov do 18. rokov Slovakia Cup, ktorý vyvrcholí 27. apríla v Trenčianskych Tepliciach.

[singlepic id=28642 w=320 h=240 float=left]Slovensko a Dánsko odohrali v Piešťanoch 24. apríla jeden zo zápasov turnaja. Prvý gól dali Dáni z pokutového kopu, ale v 23. minúte sa podarilo domácim vyrovnať na 1:1.

Reklama

V druhom polčase sa oba tímy snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu. V 70. minúte však rozhodca zapísal jedenástku a Dáni sa presadili aj v druhom pokutovom kope – 1:2. Iba dve minúty pred koncom potvrdili svoje víťazstvo ďalším gólom. Vlaňajší víťazi Slovakia Cupu zdolali domácich reprezentantov do 18 rokov 1:3.

Slovakia Cup je po rokoch prvým medzinárodným futbalovým turnajom, ktorý sa aspoň z časti odohráva v Piešťanoch. Pre tunajších organizátorov je to príprava na budúcoročné Majstrovstvá Európy vo futbale hráčov do 17 rokov. Piešťanský štadión už preto navštívila delegácia UEFA. „Absolvovali prehliadku štadióna a jeho útrob, pričom pripomienkovali niekoľko nedostatkov, ktoré treba odstrániť. Ide hlavne o doplnenie všetkých šatní o WC a dobudovanie priestorov pre rozhodcov, delegované osoby a dopingovú miestnosť. Ak sa podarí odstrániť všetky nedostatky, budeme v Piešťanoch svedkami dvoch zápasov ME U17,“ citoval web pfkpiestany.com Ivana Minárčinýho, generálneho manažéra klubu.

Reklama

Piešťanský futbalový klub sa zároveň pripravuje na vlastné 100. výročie založenia. Pri tejto príležitosti má byť usporiadaná konferencia, benefičné zápasy od mládeže až po veteránov a v štádiu príprav je aj kniha o piešťanskom futbale.

[nggallery id=1592]

Text: M. Palkovič/SFZ Foto: M. Palkovič

Populárne články