Connect with us

Šport

ŠHK37 Piešťany pracuje na predaji „extraligy“ do L. Mikuláša

Published

on

Reklama

Extraligový hokej sa v Piešťanoch s najväčšou pravdepodobnosťou v budúcej sezóne hrať nebude. Prezident klubu ŠHK37 Piešťany Jaroslav Lušňák pre fanúšikovský portál hfc04.sk potvrdil, že v utorok 6. júla bol na zväze so zástupcami z Liptovského Mikuláša zistiť podmienky prepisu extraligy a teraz mienia pracovať na splnení týchto podmienok. Na naše otázky z minulého týždňa o situácii v klube odmietol reagovať s odôvodnením, že k téme bude vydaná tlačová správa. Zatiaľ zverejnená nebola.

hokej havrani

Reklama

Podľa článku na portáli fanklubu prezident klubu Jaroslav Lušňák plánuje aj televíznu diskusiu za okrúhlym stolom, ktorá by mala širokej verejnosti objasniť všetky otázky okolo dnešnej situácie. Hľadať by sa v nej mali dôvody súčasného stavu a vraj aj vinníci.

Fanúšikovia boli vyjadriť svoju podporu hokejovému klubu na minulotýždňovom mestskom zastupiteľstve. Žiadali, aby mesto pomohlo k zachovaniu hokeja v Piešťanoch. Primátor Miloš Tamajka na zastupiteľstve informoval poslancov a verejnosť, že klub ŠHK37 Piešťany má dlžoby za vodu v TAVOSE ešte z roku 2013 a situáciu navrhol riešiť splátkovým kalendárom. Rovnako vraj komunikoval s hráčmi, ktorí si neželajú byť medializovaní a pýtal sa ich prečo nezačali s letnou prípravou. Podľa primátora bolo dôvodom, že už niekoľko mesiacov nedostali zaplatené a odmietajú trénovať za piešťanský klub.  Primátor konštatoval, že mesto si svoje záväzky uhrádzať energie v hodnote do 150-tisíc eur ročne plní a podstata problému konca extraligy je niekde inde.

Reklama

lusnak jaroslav “Na vystúpenie pána primátora som reagoval v mestskom periodiku Piešťanský týždeň, ktoré si môžte prečítať už zajtra. Celé vystúpenie pána primátora považujem za účelové a voči nám (klubu) za totálne neférové. Vysvetlil som mu ako to bolo aj s faktúrami od vodárenskej spoločnosti Tavos. Jedná sa o tri faktúry. Dve sú z roku 2013 a jedna zo 2014. Tieto faktúry boli riešené formou dohody o reklame, ktorá dodnes na našich mantineloch visí,” reagoval Jaroslav Lušňák na portáli hfc04.sk.

Podľa ďalšieho vyjadrenia sa uskutočnilo sedenie s hráčmi, kde sa dohodli na podmienkach vyrovnania dlhov. Jednotlivé splátky sa rozdelia na tri etapy, ktoré by mali byť ukončené záverečnou splátkou v mesiaci október roku 2015. Polovica dlžôb by mala byť vyplatená v auguste, tretina v septembri a posledná splátka v spomínanom októbri.

Prezident klubu sa vyjadril aj k téme možnosti, že by sa v Piešťanoch hrala na budúci rok 1. liga: ”Prvá liga by sa v Piešťanoch mohla hrať, ale ja to určite robiť nebudem. Ani v ďalších obdobiach za tohto vedenia mesta neurobím nič.”

-th-

Populárne články