Connect with us

Šport

Rekordy veteránskych plavcov v Českej Lípe

Published

on

Reklama

Stretnutie plavcov veteránov na Medzinárodných majstrovstvách ČR masters – Korunní Cup sa konalo v Českej Lípe cez víkend 7. a 8. júna. Svojou účasťou a majstrovstvom ho obohatili Sergej Fesenko z Ukrajiny, medailista olympiády v Moskve z roku 1980 a domáca pretekárka, čerstvá „masterska“ Petra Chocová, finalistka z olympiády 2012 v Londýne. Okrem českých účastníkov na podujatí bojovali aj pretekári z Poľska, Nemecka, Ukrajiny, slovenskí veteránski plavci z Prešova, Trenčína, Prievidze, Bratislavy a dvaja Piešťanci Pavol Škodný a Anna Kičinová.

plavci masters ceska lipa

Reklama

Preteky priniesli európske rekordy v podaní 71-ročného Rudolfa Šmerdu z Brna, na ktorého by ani mnohí oveľa mladší plavci nemali a tri skvelé svetové rekordy v najmladšej vekovej kategórii 25-30 rokov pridala Petra Chocová.

REKLAMA

Reklama

heaven rest

Pavol Škodný v slovenskom rekorde masters v kategórii 45-50 rokov získal 2. miesto na 400 m polohové preteky a pridal ďalšie bronzové umiestnenia na 400 m voľný spôsob, 200 m a 100 m znak.Anna Kičinová v kategórii 50-54 rokov vyplávala striebro na 50 m motýlik a 50 m prsia a tretia skončila na 100 m a 200 m prsia a 100 m polohové preteky.

Piešťanci obdivovali a mohli len závidieť obyvateľom mesta Česká Lípa rozlohou neveľký, ale bohatý areál, kde si našiel pod jednou strechou miesto 25-metrový plavecký bazén, výukový 10 m bazén a viac menších bazénikov pre deti a s vírivkou, tobogánmi a kruhovým prúdom. Celý tento areál je spojený so zimným štadiónom, využíva odpadové teplo na vykurovanie a vyhrievanie vody, samozrejmosťou je sociálne zázemie so šatňami, sprchami, bufetom a reštauráciou.

Text:  Anna Kičinová Foto: Pavol Škodný/archív

Reklama