Connect with us

Šport

Plavci ŠPK Kúpele Piešťany úspešní v Slovenskom pohári v diaľkovom plávaní

V Šamoríne sa 20. septembra konalo Superfinále Slovenského pohára v diaľkovom plávaní celkovo 6. kolom pohárového preteku. Bolo náhradou za preteky v Štúrove, ktoré sa mali konať 15. 9. na kúpalisku Vadaš. Nepriazeň počasia a záplavy však organizátorom zabránili v usporiadaní záverečného kola, pretože ani prognóza nebola pre účastníkov z celého Slovenska priaznivá.

Published

on

Piešťanskí plavci - Stanček, Ertlová, Slámová, Királová
Reklama

V piatok 20. 9. sa v X – Bionic centre zišla nižšia účasť (67 pretekárov z 21 klubov), pretože bol pracovný deň. Záverečné kolo seriálu sa plávalo na 50 metrovom vonkajšom bazéne, v čase pretekov už prekrytom bublinou v rámci prípravy na zimu. ŠPK Kúpele Piešťany reprezentovalo celkom 17 pretekárov. Po úspešných kolách v letných mesiacoch sme mali vysoké ambície. V našom príspevku prinášame pohľad na celkové výsledky pohára, ktorý pozostával z dvoch kôl na 50 m bazénoch a štyroch kôl na otvorených vodách, o ktorých sme v priebehu leta informovali.

Celkovou víťazkou v kategórii mladších junioriek sa stala po stabilných výkonoch Natália Ertlová. Medzi chlapcami mladšími juniormi vyhral Mário Stanček a druhé miesto obsadil Rastislav Čačík. V dvojročníku starších juniorov bronzový stupienok patril Patrikovi Tapušíkovi.

Reklama

Kategóriu najmladších junioriek vyhrala Lucia Slámová a tretia skončila tiež naša Kristína Királová. Medzi chlapcami bronzový stupienok patril Sebastiánovi Hornákovi. Milica Martinkovičová sa postavila na druhé a Michaela Csenkyová na tretie miesto v kategórii 13 ročných žiačok.

Dvanásťročné dievčatá si vybojovali celý stupienok víťazov vo farbách Kúpeľov v poradí Nina Frištáková, Nelly Gáliková a Nina Pecháčová. Medzi 12 ročnými chlapcami vystúpil na strieborný stupienok Patrick Budai. Medzi 11 ročnými dievčatami stála na striebornej pozícii Tamara Sára Žažová a bronzovú radosť mala Alexandra Tapušíková a nepopulárnu zemiakovú medailu brala Karolína Lajchová. Tobiáš Šiška si vyplával druhé miesto medzi 10 ročnými chlapcami. Výpočet úspechov plavcov ŠPK Kúpele zavŕšila víťazstvom 10 ročná Vivien Jägrová.

Reklama

Plavci ŠPK Kúpele Piešťany s prevahou ovládli štatistiky úspechov v práve skončenom ročníku Slovenského pohára v diaľkovom plávaní. Medzičasom už zaberajú v príprave na bazénovú zimnú časť sezóny. Prajeme im všetkým veľa zdravia a šťastia v tréningu aj plaveckých súbojoch nastávajúcej časti roka.

Text a foto: Radoslav Suchánek

Populárne články