Šport

Plavci ŠPK Kúpele Piešťany lovili majstrovské tituly v diaľkovom plávaní na otvorenej vode

Na jazere Bukovec pri Košiciach sa 27. júla 4 uskutočnilo 2. kolo Slovenského pohára v diaľkovom plávaní „Jazerná desiatka“. V peknom prostredí obľúbeného rekreačného strediska sa plávalo aj o tituly majstrov Slovenska na 3 km trati pre 13 ročných žiakov a najmladších juniorov, mladší juniori o majstrovské medaile bojovali na 7,5 km trati. Celkovo sa pretekov zúčastnilo 120 pretekárov.

Published

on

Reklama

ŠPK Kúpele Piešťany vyslalo do súťaže 5 chlapcov a 14 dievčat. V príjemnom slnečnom počasí a bezvetrí sa Piešťancom darilo, keď vyplávali celkom 19 medailových umiestnení, čo bolo najviac z 23 zúčastnených klubov.

Najúspešnejšie sústo si na Bukovci z našich odkrojil Mário Stanček keď na 7,5 km juniorov doplával prvý a stal sa majstrom Slovenska medzi 16 – 17 ročnými juniormi. Sebastián Hornák obsadil striebornú pozíciu na 3 km majstrovskej trati 14 – 15 ročných juniorov.

Reklama

Naše najmladšie juniorky na 3 km obsadili kompletne stupeň víťazov na 3 km v poradí Slámová Lucia, Királová Kristína a Schott Anna Mária a boli dekorované majstrovskými vavrínmi. Michaela Csenkyová brala striebro na 3 km a na treťom mieste bola bronzom ocenená tiež naša Milica Martinkovičová v majstrovskej súťaži 13 ročných dievčat. Nelly Gáliková vyhrala 3 km 12 ročných dievčat a získala titul majsterky Slovenska.

Ostatné disciplíny sa započítavali do Slovenského pohára v diaľkovom plávaní a neudeľovali sa v nich majstrovské ocenenia. V nasledovných disciplínach a svojich kategóriách v plavkách Kúpeľov zvíťazili. Natália Ertlová 5 km mladších junioriek. Karolina Valko vyhrala 5 km najmladších junioriek v najrýchlejšom čase žien na podujatí. Michaela Mosná vybojovala 3. miesto na 5 km najmladších junioriek. Patrik Tapušík strieborná medaila na 5 km 18 – 19 ročných juniorov. Lea Filipová si tiež zaplávala v prírodnej vode a vyhrala 1 km 13 ročných dievčat. Eliška Bališová stála na zlatom stupienku na 1 km mladších junioriek. Samuel Šiška vyhral na 1 km najmladších juniorov. Jeho mladší brat Tobiáš vyhral 1 km 13 ročných. Aneta Schott bola strieborná na 1 km 12 ročných dievčat. Medzi 11 ročnými dievčatami sa zo striebra tešila Alexandra Tapušíková.

Reklama

V kategórii trénerov a „hobíkov“ na 1 km zastupovala naše farby trénerka Miroslava Martinkovičová a po tuhom boji sa jej podarilo obsadiť druhú pozíciu.

Po úspešnom vystúpení našich plavcov na východe republiky bude Slovenský pohár v diaľkovom plávaní pokračovať ďalším kolom v Piešťanoch na Lodenici.

Radoslav Sucháne´k

Populárne články