Connect with us

Šport

Plavci Kúpeľov v domácej vode najlepší

Vo vode piešťanského jazera Sĺňava sa 4. augusta súbežne s triatlonom Slovakman za príjemného počasia uskutočnilo 3. kolo Slovenského pohára v diaľkovom plávaní. Súčasťou podujatia boli Majstrovstvá Slovenska v plávaní na 1 km pre žiacke vekové kategórie a kategóriu najmladších juniorov.

Published

on

Karolína Valko bola najrýchlejšia na 5000 m v absolútnom poradí
Reklama

Súťažilo spolu 83 pretekárov z 26 slovenských klubov, voda mala príjemných 21 stupňov Celzia, na čo sú diaľkoplavci zvyknutí. Pohyb vo vode Váhu v okolí vodáckej Lodenice triatlonistom aj plavcom znepríjemňovalo množstvo vodných rastlín, s čím sa však pretekári veľmi dobre v preteku vysporiadali, hoci si pri vyliezaní na breh vynášali na sebe zelené „okrasy“.

Plavcom ŠPK Kúpele Piešťany sa v domácej vode veľmi pekne darilo. Vylovili z vôd Váhu 23 kusov medailí, najviac zo zúčastnených klubov. Najväčší úspech na domácom podujatí zažili dievčatá Anna Mária Schott, Nina Pecháčová, Sára Tamara Žažová a Vivien Jägrová, keď svoje vystúpenia na 1 km pozlátili titulmi majsteriek Slovenska. Strieborný lesk v majstrovských súťažiach na 1 km mali vystúpenia Sabíny Bališovej, Lei Filipovej, Anety Schott a Alexandry Tapušíkovej. Striebrom ocenili aj chlapcov Patricka Budaia a Tobiáša Šišku. Na bronzový stupienok vystúpila Eliška Bališová.

Reklama
Piešťanskí plavci Tapušik - Stanček - Hornak

Piešťanskí plavci na stupni víťazov (zľava) Tapušik – Stanček -Hornak

V disciplínach Slovenského pohára sa Piešťancom tiež darilo. Rastislav Čačík vystúpil na najvyšší stupienok za 5 km 16- 17 ročných. Karolina Valko sa na 5 km trati dlho držala za najlepšími chlapcami, ktorí ju utrhli až na poslednom kilometri, čím si zabezpečila víťazstvo medzi 14 – 15 ročnými dievčatami, aj v celkovom poradí žien. Lucia Slámová, ďalšia naša reprezentantka, skončila v tom istom preteku na bronzovej pozícii. Mário Stanček vyhral na 3 km trati 14 – 24 ročných, Patrik Tapušík bol strieborný a Sebastián Hornák obsadil bronzový stupienok. Natália Ertlová vyhrala 3 km v kategórii 14 – 24 ročných. Milica Martinkovičová sa tešila z bronzovej pozície medzi 13 ročnými dievčatami a Nelly Gáliková oslavovala víťazstvo medzi 12 ročnými V Masters kategórii vystúpili na stupienok vo svojich kategóriách po zdolaní 3 km trate naši členovia Lukáš Rusnák – zlato, Horil Juraj – zlato a Pavel Škodný – striebro.

Gratulujeme všetkým našim plavcom, ktorí sa zúčastnili náročného piešťanského kola Slovenského pohára.

Reklama

Plavci ŠPK Kúpele Piešťany na domácom podujatí

Radoslav Suchánek

Populárne články