Šport

Piešťanskí veslári ovládli rakúske „kontrolky“

Published

on

Reklama

Počas uplynulého víkendu sa vo Viedni uskutočnili kontrolné preteky na 2000 metrov, kde si sily po zime zmerali veslári Rakúska a Slovenska. Kategóriu skifu mužov, v ktorej išli spolu obe váhové kategórie, ovládli piešťanskí veslári.
[singlepic id=13343 w=320 h=240 float=left]Víťazom sa s prehľadom stal Lukáš Babač v čase 7:31:00 a o dve sekundy predstihol svojho oddielového kolegu zo Sĺňavy Piešťany Richarda Vanča, s ktorým sa vlani snažili v dvojskife kvalifikovať na olympiádu do Londýna. Na treťom mieste dovesloval Mario Santer z Villachu. Ten za Lukášom zaostal o 3,53 sekundy. Štvrtý prišiel do cieľa Paul Sieber z RV STAW, ktorý predminulý víkend porazil Richarda Vanča v rozjazde [singlepic id=20436 w=320 h=240 float=right]pretekov v Záhrebe a odsunul ho do B-finále. Siber v Záhrebe skončil potom v skife mužov ľahkých váh tretí, Vančo siedmy. Ďalší slovenskí veslári sa do A finále nedostali.
Výsledok svedčí o slušnej pripravenosti piešťanských pretekárov na nadchádzajúcu sezónu. Kým Vančo sa na ňu pripravoval okrem  Váhu aj na sústredení v Chorvátsku, Lukáš Babač trénoval iba v domácich podmienkach. Víťaz prvý výsledok sezóny zhodnotil veľmi stručne: „Na „hobbyka“, čo je denne 8 hodín v práci, to nebolo zlé.“

Autor: db Foto: T. Hudcovič

Reklama

REKLAMA

Reklama

Populárne články