Connect with us

Šport

Piešťanskí veslári ovládli rakúske „kontrolky“

Published

on

Reklama

Počas uplynulého víkendu sa vo Viedni uskutočnili kontrolné preteky na 2000 metrov, kde si sily po zime zmerali veslári Rakúska a Slovenska. Kategóriu skifu mužov, v ktorej išli spolu obe váhové kategórie, ovládli piešťanskí veslári.
[singlepic id=13343 w=320 h=240 float=left]Víťazom sa s prehľadom stal Lukáš Babač v čase 7:31:00 a o dve sekundy predstihol svojho oddielového kolegu zo Sĺňavy Piešťany Richarda Vanča, s ktorým sa vlani snažili v dvojskife kvalifikovať na olympiádu do Londýna. Na treťom mieste dovesloval Mario Santer z Villachu. Ten za Lukášom zaostal o 3,53 sekundy. Štvrtý prišiel do cieľa Paul Sieber z RV STAW, ktorý predminulý víkend porazil Richarda Vanča v rozjazde [singlepic id=20436 w=320 h=240 float=right]pretekov v Záhrebe a odsunul ho do B-finále. Siber v Záhrebe skončil potom v skife mužov ľahkých váh tretí, Vančo siedmy. Ďalší slovenskí veslári sa do A finále nedostali.
Výsledok svedčí o slušnej pripravenosti piešťanských pretekárov na nadchádzajúcu sezónu. Kým Vančo sa na ňu pripravoval okrem  Váhu aj na sústredení v Chorvátsku, Lukáš Babač trénoval iba v domácich podmienkach. Víťaz prvý výsledok sezóny zhodnotil veľmi stručne: „Na „hobbyka“, čo je denne 8 hodín v práci, to nebolo zlé.“

Autor: db Foto: T. Hudcovič

Reklama

REKLAMA

fitness sity cvicenia

Reklama

Populárne články