Connect with us

Šport

Piešťanské vodnopólistky na Majstrovstvách Európy

Published

on

Reklama

Vodné pólistky z piešťanského klubu KVP Kúpele Piešťany si svojimi výkonmi počas tohtoročnej sezóny vybojovali aj miesto v reprezentačných výberoch Slovenska.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reklama

REKLAMA

450X222 primator hudcovic

Reklama

Trio hráčok Barbora Baranovičová, Beáta Kováčiková a Nataša Rybanská sa stali oporami výberu Slovenska hráčok do 17 rokov a úspešne reprezentovali na turnaji Olympijských nádejí v Prahe, kde Slovensko obsadilo 3.miesto za víťazným družstvom Nemecka a Hráčkami Maďarska. Slovenské družstvo sa v rámci prípravy na kvalifikáciu na Európske olympijské hry mládeže, ktoré budú v roku 2015 v Baku zúčastnilo medzinárodného turnaja v Rumunsku, kde po dobrých výkonoch turnaj vyhralo pred domácim Rumunskom a Tureckom.

Hráčky Kováčiková a Rybanská sa dostali aj do nominácie juniorského družstva Slovenska, ktoré sa zúčastnilo Majstrovstiev Európy hráčok do 19 rokov v Ríme. Slovensko obsadilo 10.miesto, keď v záverečnom zápase o umiestnenie podľahlo Srbsku až po strelách z pokutového hodu.

Dobré výkony piešťanských žiačok potvrdzuje nielen skutočnosť, že 3-krát za sebou sa stali majsterkami Slovenska, ale aj skutočnosť, že v reprezentačnom výbere 15-ročných hráčok sú okrem spomínaných hráčok Baranovičovej a Rybanskej aj Stručková, Chrenková, Juricová, Budková a Kolárová.

Text a foto: Ing. Ján Baranovič

Populárne články