Connect with us

Šport

Piešťanské akvatlonistky vicemajsterkami Slovenska

Piešťanské akvatlonistky začiatkom júna uspeli na majstrovstvách Slovenska v Košiciach. Následne formu potvrdili aj na akvatlone v Nitre.

Published

on

Pretekárky ŠBR Piešťany úspešné na MSR v akvatlone
Reklama

V sobotu 8. júna sa v Košiciach konal 10. ročník Cassovia akvatlonu, v ktorom účastníci pretekov vo všetkých kategóriách bojovali aj o titul majstra Slovenska v akvatlone pre rok 2024. Medzi pretekárkami v žiackych kategóriách kde súťažilo 172 pretekárov a pretekárok sa nestratili ani reprezentantky klubu ŠBR Piešťany. Plávalo sa na otvorenej vode v mestskej časti Nad Jazerom, pričom na národnom šampionáte súťažili športovci z vyše 30 slovenských klubov.

V kategórii starších žiačok vybojovala reprezentantka piešťanského klubu Anna Mária Schott titul vicemajsterky, keď trať pozostávajúcu zo 400 m plávania a 2 km behu zvládla v čase 14:00 minút. Rýchlejšia v tejto kategórii pretekárok bola len o rok strašia súťažiaca Júlia Ivanová z TRI Tatry Triathlon Team.

Reklama

Druhý úspech piešťanských farieb na majstrovstvách Slovenska v akvatlone zaznamenala Milica Martinkovičová v kategórii mladších žiačok. Trať pozostávajúcu z 200 m plávania a 1 km behu absolvovala za 6 minút a 42 sekúnd a len o 2 sekundy zaostala pred víťazkou Eliškou Rešetárovou z klubu Aquapark triatlon Turčianske Teplice. Týmto výkonom sa jej podarilo obhájiť titul vicemajsterky Slovenska v kategórii mladších žiačok z roku 2023.

Prísľubom v tejto kategórii je aj umiestnenie Anety Schott, ktorá pri svojom debute na pretekoch s celoslovenskou konkurenciou obsadila 28. miesto v konkurencii 43 súťažiacich. Pri zohľadnení len výsledkov svojho ročníka (2012) mala šiesty najrýchlejší čas v hodnote 7:55 minút, pričom na najrýchlejšiu pretekárku z ročníka 2012 stratila 19 sekúnd.

Reklama

Dobre načasovanú formu potvrdili piešťanské vicemajsterky v akvatlone aj o týždeň neskôr v nedeľu 16. júna 2024 na akvatlone v Nitre. Ten sa uskutočnil. v krásnom prostredí kúpaliska a priľahlého mestského parku Sihoť pod Nitrianskym hradom. Rozšírený tím žiačok piešťanského klubu obsadil v kategórii starších žiačok dve pódiové umiestnenia.

Akvatlon Nitra

Akvatlon Nitra: z ľava – Aneta Schott, Milica Martinkovičová, Linda Mocháková, Anna Mária Schott

Víťazkou sa stala Anna Mária Shott s časom 14 minút 23 sekúnd a svoj debutový štart na akvatlonových pretekoch na pódium so ziskom tretieho miesta pretavila aj Linda Mocháková s časom 15 minút a 11 sekúnd.

Okrem slnečného počasia potešila svojim výkonom aj Milica Martinkovičová, ktorá z časom 7 minút a 8 sekúnd zvíťazila v kategórii mladších žiačok. V rovnakej kategórii dosiahla pekný výsledok aj Aneta Schott, keď z časom 8 minút a 22 sekúnd obsadila celkové 9. miesto. V ročníku súťažiacich 2012 bola pritom najrýchlejšia.

Piešťanským akvatlonistkám z klubu ŠBR Piešťany, ktorých rady sa pomaly rozširujú, k dosiahnutým úspechom gratulujeme a dúfame, že tieto výsledky mladých reprezentantiek Piešťan budú motiváciou aj pre ďalšie deti, ktoré by mali záujem vyskúšať si tento typ vytrvalostných pretekov, ktorý kombinuje viacero športov a tým podnecuje ku komplexnému pohybovému rozvoju mladých športovcov.

TS

Populárne články