Connect with us

Šport

Basketbal: O víťazstvo nad Levicami sa zaslúžilo všetkých 12 hráčok

Published

on

Reklama

Do zápasu Slovenskej extraligy vstupovali Čajky ako jasný favorit. Svoju úlohu zvládli na výbornú a Levice zdolali rozdielom 39 bodov. Tréner Pospíšil dal na ihrisku priestor všetkým dvanástim hráčkam a tak sa do zápasového tempa pomaly dostávajú aj hráčky po zraneniach Mária Felixová a Alexandra Baburová.

[singlepic id=35292 w=520 h= float=center]

Reklama

Pred zápasom muselo trénerské duo Pospíšil – Borovičková vybrať dvanásť hráčok do nominácie, keďže momentálne majú k dispozícií štrnásť hráčok. Mimo nomináciu sa ocitli Petra Bartánusová s Kateřinou Bartoňovou. Ostatné hráčky si podelili minúty a na ihrisko sa dostávali prevažne hráčky, ktoré mali v sobotňajšom zápase proti Šamorínu nižšiu minutáž.

Čajky viedli v štvrtej minúte už 0:13, no levické basketbalistky bojovali a z úvodného nepriaznivého stavu sa dotiahli na 10:13. Favorizované Čajky však zapli motory na plné obrátky a prvú štvrtinu napokon vyhrali 10:21. Náskok hosťujúcich hráčok postupne narastal a po prvom polčase svietilo na tabuli skóre 37:16. Aj po zmene strán ukazovali hostky svoju kvalitu a zápas napokon vyhrali rozdielom 39 bodov.

Reklama

,,Pred zápasom nám tréner stanovil cieľ, mohli sme inkasovať maximálne 40 bodov, čo sa nám napokon aj podarilo. V tomto zápase dostali priestor všetky hráčky z lavičky, takže každá si mohla schuti zahrať a zabojovať o svoju minutáž. Za uplynulý víkend sme si pripísali dve víťazstvá, z čoho mám veľkú radosť a teším sa aj na budúci víkend, kedy budeme hrať opäť v sobotu i v nedeľu,” zhodnotila Nikola Dudášová.

BKŽ Levice – Piešťanské Čajky 35:74 (10:21, 6:16, 11:20, 8:17)

Text: mp Ilustr. foto: ht

Populárne články