Connect with us

Šport

Na Red Bull Dolomitenmann majú zastúpenie aj Piešťany

Published

on

Reklama

V prvom slovenskom tíme na najťažší štafetový závod sveta sú dvaja športovci z Piešťan. Extrémny závod Red Bull Dolomitenmann je výzva pre všetkých pretekárov.

martin vrabel

Reklama

Beh do vrchu, bicyklovanie, preteky na paraglide a jazda na kajaku po divokej vode. To sú disciplíny, s ktorými sa musia vysporiadať účastníci najťažšieho štafetového závodu sveta. Každý tím absolvuje dohromady až 60 kilometrov s prevýšením 6 700 metrov.

Preteky prilákajú každoročne až 125 tímov z celého sveta a pozrie si ich asi 45-tisíc divákov. Tentokrát tam bude mať po komplikovanej registrácii zastúpenie Slovensko a mesto Piešťany.

Reklama

V jednom tíme s olympionikom Radom Židekom sú aj Martin Vrábel (na snímke) a Braňo Sivák z Piešťan. Štvoricu dopĺňa kajakár Martin Halčin z Liptovského Mikuláša. Martin Vrábel (37 r.) je čerstvým majstrom Slovenska v behu na 100 km a dvojnásobným víťazom horského ultramaratónu Baba – Kamzík. Braňo Sivák (40 r.) je držiteľom striebra z Specialized Dubnický bike maratón a bronzu z Klondike Bike Maratón Bojná 2013.

Každý, kto by chcel podporiť športovcov v ich úsilí získať čo najlepšie umiestnenie na Red Bull Dolomitenmann, môže kontaktovať ich manažérku Janu Štefečkovú Beňačkovú (janka.benacka@gmail.com, tel. č. 0917 805 243).

(red)

Populárne články