Connect with us

Šport

Mladší žiaci ŠPK Kúpele Piešťany sa presadili na MSR v Štúrove

V Štúrove na mestskom kúpalisku Vadas pokračoval seriál majstrovstiev Slovenska plavcov na 50 m otvorenom bazéne súťažami mladších žiakov. O svoj individuálny úspech si prišlo do mesta na Dunaji zmerať sily 248 pretekárov z 53 slovenských klubov narodených v rokoch 2012 a 2013.

Published

on

Plavci ŠPK Kúpele Piešťany - rištáková, Gáliková, Valko a Budai
Reklama

Na juhu Slovenska ich čakalo pekné počasie, počas štyroch súťažných poldní, od piatku 14. 6. do nedele 16. 6. Športový plavecký klub Kúpele Piešťany vyslal do zápolenia štyroch chlapcov a osem dievčat. Najviac sa darilo Nine Frištákovej, keď vyplávala strieborné medaile v disciplínach 100 a 200 motýlik a na bronzovom stupienku ju dekorovali za výkony v tratiach 200, 800 v.sp., 100 prsia a 200 PP.

Nina Frištáková

Nina Frištáková

Pekné výkony podával aj Michal Valko, keď doplával na druhom mieste a striebornú medailu získal na 100 znak, bronzový stupienok obsadil v disciplínach 400 v.sp. a 200 znak. Treťou individuálnou medailistkou zo ŠPK Kúpele Piešťany sa stala Nina Pecháčová za výkon na 200 motýlik.

Reklama
Michal Valko

Michal Valko

Nina Pecháčová

Nina Pecháčová

Jedenástu medailu výpravy vyplávala na 4 x 100 PP mix (dvaja chlapci dve dievčatá) štafeta v zložení Michal Valko, Nelly Gáliková, Nina Frištáková a Patrick Budai.

Mladší žiaci ŠPK Kúpele Piešťany podali bojovné výkony, za čo im veľkou odmenou boli takmer vo všetkých štartoch časy pod hranicou najlepších osobných výkonov.

Reklama

Radoslav Suchánek Foto: ŠPK Kúpele Piešťany

Populárne články