Connect with us

Šport

Mladí hádzanári Piešťan priviezli z Prahy autobus plný zlata a striebra

Družstvá MHK dominovali na medzinárodnom turnaj v plážovej hádzanej v Prahe – získali jednu zlatú medailu a dve strieborné.

Published

on

Piešťansk´í hádzanári úspešní na turnaji v Prahe - spoločná fotografia
Reklama

Minulý víkend 22. a 23. júna sa zúčastnili mládežnícke družstvá MHK Piešťany turnaja Prague open beach handball 2024.

Turnaj absolvovali :

Reklama

· staršie žiačky s názvom Piešťanské Kočky

· mladšie žiačky s názvom Piešťanské Kočičky

Reklama

· mladší žiaci s názvom Piňďovci

Staršie žiačky Piešťanské Kočky zvíťazili najskôr v skupine s Astra Nádhery 2:0, Zelené peklo 2:0, Bohunické dračice 2:0 a išli do vyraďovacích bojov z prvého miesta. Vo štvrťfinále vyhrali nad Green team 2:0, v semifinále Astra Kvetinky 2:0 a vo finále nestačili na Alpaky Milevsko 0:2 a skončili na druhom mieste.

Mladšie žiačky Piešťanské Kočičky vo veľmi vyrovnanom turnaji odohrali s každým družstvom dva zápasy a o konečnom poradí nakoniec rozhodla minitabuľka medzi štyrmi družstvami s rovnakým počtom bodov. S družstvom Limetky Háje prehrali dva krát na samostatné nájazdy 2:1, s Milky ( HC Milevsko ) vyhrali 2:0 a 2:0 , Little Falcons ( Sokol Poruba ) vyhrali 2:0 a prehrali 2:0 a s víťazmi turnaja Smrtelníci ( Bohumín ) prehrali 2:1 na nájazdy a 2:0.

Mladší žiaci Pinďovci sa stretli s každým družstvom dva krát a v závere hrali zápas o konečné poradie s mini Raptors ( Sokol Kostelec ). V skupine porazili Raptors ( Sokol Kostelec ) 2:0 a 2:0, Melničti Mušketýri 2:0 a 2:0, Banda z Vršovic porazili 2:0 a 2:0 a bez straty polčasu vyhrali skupinu. Vo finále porazili Mini Raptors Raptors ( Sokol Kostelec ) 2:0 a získali zlaté medaily.

Mladší žiaci nastúpili na turnaj po pár tréningoch na piesku s odhodlaním sa popasovať s každým súperom a podať čo najlepší výkon. Každý z nich mal iné skúsenosti, ale to im nebránilo v tom, aby zabojovali o každý bod. Ich najväčšim devizom bola súdržnosť, vzájomná podpora a chuť učiť a posúvať svoje schopnosti v každom zápase, čo sa prejavilo aj na výsledkoch zápasov. Hráči si vyskúšali pozície v útoku aj obrane a každému jednému sa podarilo dať gól. Viťazstvo si zaslúžili, pretože predvádzali peknú plážovú hádzanú a nádherne ukončili hádzanársku sezónu.

Hráči z Piešťan tak boli najúspešnejším klubom na tomto významnom medzinárodnom hádzanárskom festivale.

Staršie žiačky Piešťanské Kočky – Žažová, Moravčíková H., Dorošová, Rubalová, Horková, Mydlová, Masliková, Blašková M., Šefrániková a Pethö.

Mladšie žiačky Piešťanské Kočičky : Staneková, Moravčíková L., Kropajová, Mihoková, Švorcová, Čerňanská, Greifová, Lednická, Vrbová, Gahérová , Sopková a Vavrincová.

Mladší žiaci Pinďovci : Antal, Hrubina, Brandhuber, Nedorost, Ertl, Urban, Vencel, Gigac, Trnovec a Hudák.

TS a foto MHK Piešťany

Populárne články