Šport

Martin Brna na ME v triatlone tesne za stupňami víťazov

Predposledný septembrový týždeň sa vo francúzskom Vichy konali Majstrovstvá Európy v triatlone. Výborný výsledok na nich dosial Piešťanec Martin Brna. V šprint triatlone v kategórii 40-44 rokov skončil na štvrtom mieste.

Published

on

Reklama

Víťazom sa stal Nemec Thomas Winkelmann. Druhé a tretie miesto získali Angličania – Scot Wardman a Ross Hutchison. Martin Brna zvládol 750 m plávania za 11 minút a 36 sekúnd. Potom nasledovalo 20,1 km na bicykli, na čo potreboval 29 a pol minúty. Na záver absolvovali šprint triatlonisti ešte 4,9 km behu. Piešťanec túto vzdialenosť zvládol za 18 minút 14 sekúnd. V konečnom súčte  to znamenalo odstup od prvého približne dve minúty a na medailu pol minúty.

„Toto umiestnenie má pre mňa tento rok cenu zlata. Na pódium ešte nemám nárok. Posledný kilometer behu som predbehol 5 a 6 atlétov, aj keď mi už ozaj dochádzala sila. Kto sa trochu rozumie športu vie, koľko energie, času, odriekania a financií som musel na takýto výsledok vynaložiť. Ďakujem kamarátom a partnerom, ktorí ma podporujú a s ich pomocou je to o niečo ľahšie,“ napísal po výbornom výsledku na šampionáte na sociálnej sieti M. Brna.  Už teraz avizoval, že pokračuje v ďalšej príprave a na budúci rok, ak mu to zdravie dovolí, by sa rád dostal na pódium.

Reklama

-th- Foto: Archív M. Brna

Reklama

Populárne články