Connect with us

Šport

Mário Rusnák je v zámorí úspešný

Published

on

Reklama

Plavec ŠPK Kúpele Piešťany študuje už druhý ročník na Oakland University (OU) v štáte Michigan v USA. Za Atlantik sa vybral hlavne ako plavec a na OU dostal vďaka svojim výkonom a študijným výsledkom štipendium.

[singlepic id=41556 w=320 h=240 float=left]Po rôznych úspechoch v jesennej časti sezóny sa Máriovi Rusnákovi darilo aj v hlavných pretekoch yardovej sezóny na Summit League Championship Divízie I, ktoré sa konali 20. – 23. februára v meste Rochester na domácom bazéne Oakland University.

Reklama

V individuálnych pretekoch si vyplával spomedzi plavcov siedmich univerzít dve víťazstvá na 100 a 200 m motýlik, tretí skončil na 200 m polohové preteky a bol členom víťaznej polohovej štafety 4x 100 yardov na delfínovom úseku, všetko v najlepších osobných výkonoch. Prispel tak k celkovému víťazstvu Oakland University mierou vrchovatou.

Po úspechoch v zimnej časti sa bude snažiť vynikajúcu formu preukázať aj na pretekoch v 50 m bazéne. K dosiahnutiu plaveckých predsavzatí a zvládnutiu študijných povinností mu budeme držať prsty aj v domácom klube ŠPK Kúpele Piešťany.

Reklama

Text a foto: Rado Suchánek

Reklama