Connect with us

Šport

Karolína Valko s historicky najlepším výsledkom slovenského juniora na MS v diaľkovom plávaní

Starobylé mesto Alghero hostilo v termíne 5. – 8. septembra Majstrovstvá sveta juniorov v plávaní na otvorenej vode 2024. Malebná Sardínia obmývaná vodami Stredozemného mora bola minimálne na päť dní centrom svetovej juniorskej elity v diaľkovom plávaní na otvorenej vode. V individuálnych disciplínach na 5, 7,5 a 10 km štartovalo viac ako 260 plavcov vo veku 14 – 19 rokov z viac ako 40 krajín.

Published

on

Šťastná Karolina po doplávaní s mamou Martinou Moravcovou a starou mamou Darinou Moravcovou
Reklama

Podľa počtu účastníkov je isté, že plávanie na otvorenej vode získava vo svete na popularite a aj zo strany WORLD AQUATICS je tomuto olympijskému športu venovaná náležitá pozornosť, ktorá prináša jeho masový rozvoj. Športový plavecký klub Kúpele Piešťany reprezentovala na tomto podujatí 14 ročná Karolína Anna Valko v individuálnom štarte na 5 km a v mix štafete na 4 x 1500 m.

Karolína Valko dcéra Martiny Moravcovej pred štartom na Sardínii

Karolína Valko, dcéra Martiny Moravcovej, pred štartom na Sardínii

V disciplíne na 5 km si počínala v konkurencii 14 a 15 ročných dievčat veľmi pekne a po bojovnom výkone a úspešnom finiši dohmatla na konečnom 15 mieste. Na štarte bolo 42 pretekárok a jej 15 miesto je historicky najlepším výsledkom slovenského juniora na Majstrovstvách sveta v diaľkovom plávaní.

Reklama

Naša mladá reprezentantka sa počas školského roku pripravuje v americkom Dallase a v letných mesiacoch pravidelne brázdi vody bazénov a jazier na Slovensku. Môžeme povedať, že veľa skúseností z otvorenej vody ešte nemá, ale vďaka vysokej plaveckej výkonnosti a dobrej orientácii pri hromadnom štarte dokázala vybojovať toto pekné umiestnenie.

Karolina Valko s mamou Martinou Moravcovou

Karolina Valko s mamou Martinou Moravcovou

V štafete na 4 x 1500 m (dvaja chlapci dve dievčatá ) sa našim reprezentantom darilo a v konečnom účtovaní obsadili 13. priečku, čo je taktiež veľmi pekný úspech slovenského diaľkového plávania. Prajeme Karolíne veľa šťastia v príprave a tešíme sa na ďalšie úspechy, ktoré svojimi doterajšími vystúpeniami naznačuje.

Reklama

Karolina Valko v popredí počas zahájenia majstrovstiev sveta juniorov

Karolina Valko na Sardínii

Radoslav Suchánek Foto: M. Moravcová

Populárne články