Connect with us

Šport

Hokej: Piešťanci pripravili divákom infarktový záver

Published

on

Reklama

V utorok 24. januára hostili piešťanskí hokejisti na domácom štadióne súperov z Detvy. Ešte minútu a štyridsať sekúnd pred koncom riadnej hracej doby prehrávali 0:3. Diváci už pomaly opúšťali hľadisko. Zrazu však nastal malý hokejový zázrak. Hráčom ŠHK 37 sa podarilo vyrovnať a v predĺžení streliť gól na konečných 4:3.

[singlepic id=24778 w=320 h=240 float=left] Aj keď Piešťanci boli počas prvých dvoch tretín podľa počtu striel o málo aktívnejší, na ukazovateli skóre svietil stav 0:3. V tretej tretine sa snažili niečo spraviť s výsledkom, avšak brankár Detvy Matej Lipnický bol nepriestrelný. Štyri minúty pred koncom stretnutia šiel na trestnú lavicu Ľubor Zuzin z Detvy za hákovanie. Piešťancom sa naskytla šanca spraviť niečo s vývojom stretnutia. Odvolali brankára a v šestici „bušili“ do brániacej sa detvanskej štvorice. Presilovka sa pomaly blížila k záveru a už to začínalo vyzerať zle nedobre. Devätnásť sekúnd pred jej koncom a minútu tridsaťdeväť sekúnd pred koncom riadnej hracej doby sa  Jakubovi Ručkayovi podarilo pretlačiť puk do brány a to bol povel k obratu. Piešťanci zmobilizovali všetky sily, riskovali naďalej hru bez brankára a súpera zavreli v jeho obrannom pásme. V čase 59:13 sa Jozefovi Haringovi kĺzajúcemu sa po kolenách podarilo znížiť na 2:3. Päť sekúnd pred koncom vyrovnal Marek Mertel, čím v hľadisku rozpútal ošiaľ radosti. V posledenej tretine bol pomer striel 28:2 v prospech domácich. Aby bol obrat dokonalý, 42sekúnd pred koncom predĺženia opäť zaúradoval Marek Mertel a uzavrel na konečných 4:3 pre Piešťancov.

Reklama

Najbližší zápas odohrajú Piešťanci 27. januára v Liptovskom Mikuláši, potom v pondelok 30. januára privítajú na domácom ľade HK Orange 20 a 31. januára Duklu Michalovce.

[nggallery id=1368]

Reklama

Autor: ht Foto: Tomáš Hudcovič

Populárne články