Connect with us

Šport

Hokej: Nitra žiadne prekvapenie nedovolila

Published

on

Reklama

Na sviatok Troch kráľov cestovali hokejisti ŠHK37 Piešťany na extraligový duel do Nitry. Nedeľňajšie víťazstvo Havranov v Martine sa žiaľ nezopakovalo. Nitra, tretia v tabuľke, si poľahky poradila s ôsmymi Piešťanmi. Havrani prehrali 2:6.

w_mg_27351-300x200[1]

Reklama

Do duelu vstúpili Piešťanci solídne. V siedmej minúte sa ujali vedenia, keď po Peškovej prihrávke Jozef Haring zúžitkoval presilovku. Už o dve minúty však vyrovnal Filip Bajtek, ktorý dostal výbornú prihrávku spoza brány a z prvej vyrovnal. Nitru poslali v 14. minúte do vedenia piešťanskí bratia Ručkayovci v jej farbách. Strieľal Henrich a puk za brankára Havranov dopravil Jakub. Prvá tretina skončila so skóre 2:1 pre domácich.

V druhej tretine po minúte a štyridsiatichštyroch sekundách zvýšili domáci na dvojgólový rozdiel. Havrani boli nedôrazní vo svojom obrannom pásme, puk sa dostal k Štefankovi, ktorý ho posunul Romanovi Tománekovi a jeho strela švihom rozvlnila sieť. V 28. minúte Piešťanci znížili opäť na rozdiel jedného gólu. Dušan Pašek prihral Tiborovi Kutálekovi,  ktorý trafil pravý horný roh svätyne nitrianskeho brankára. Uplynuli iba 2 minúty a Nitra mala opäť dvojgólový náskok. Tento raz sa presadil Jozef Stümpel. Stav 4:2 v prospech Nitry. V polovici duelu zvýšil na 5:2 Branislav Mezei.

Reklama

Definitívnu bodku za gólovým účtom zápasu dal v zlatej prilbe hrajúci Richard Lelkeš, ktorý vyhral súboj s Brňákom a blafákom prekonal Rybára – 6:2.

-th-, Ilustr. foto

Populárne články