Connect with us

Šport

Hokej: Havrani odštartovali sezónu aj na domovskom ľade

Published

on

Hokejový zápas HK Havrani - Petržalka - HK Havrani 95 - LUŠŇÁK, Luca Patrick
Reklama

Uplynulý víkend 7. – 8. septembra sa začal nový ročník hokejových žiackych a dorasteneckých súťaží. Piešťanskí Havrani sa do väčšiny z nich prihlásili v spolupráci s Novým Mestom nad Váhom. V prvých stretnutiach sezóny, kedy opäť využívajú domáci stánok, zväčša na súperov nestačili.

Víťazstvo vybojovali siedmaci v Trnave. Ostatní hrali vyrovnané partie, avšak súper bol lepší. Dorastenci vstúpili do súťaže síce dvomi prehrami v Ružinove, ale hlavne v nedeľnom zápase boli súperovi viac ako vyrovnaným protivníkom. Šiestaci otvorili sezónu doma proti Petržalke.

Reklama

Štvrtáci úspešne reprezentovali klub na kvalitne obsadenom turnaji v Skalici, kde obsadili 4. miesto z ôsmich. Porazili Slovan, Trnavu, Skalicu a Brno, za čo dostali od trénerov veľkú pochvalu.

Štvrtáci HK Havrani na turnaji v Skalici

Reklama

Ako hodnotili tréneri ostatné zápasy?

1.LIGA DORAST

HK Ružinov 99 Bratislava – HK Havrani Piešťany 11:1 (Mišík M.)

Nakoľko nás bohužiaľ postihla hneď na úvod sezóny maródka – viacero zranení, prišli sme na sobotný zápas citeľne oslabení a v malom počte. V prvej tretine sme narobili, až žiacke chyby a súper ako Ružinov nás za to veľmi rýchlo potrestal. Pozitívum zo zápasu je, že sme sa v ďalších tretinách zlepšili,  ale bohužiaľ v tak malom počte sme zo zápasom už nevedeli nič spraviť.

 

HK Ružinov 99 Bratislava – HK Havrani Piešťany 3:0

V druhom zápase sme už prišli lepšie pripravení a hlavne sme doplnili oslabenú zostavu o mladších hráčov. Herne to bolo už výraznňe zlepšenie oproti predošlému zápasu, predovšetkým v obrane. Držali sme tesný výsledok počas celého zápasu, súper nás, ale nepúšťal do vyložených šancí a poctivo bránil. Vytvorili sme si niekoľko príležitostí na skórovanie, avšak bez úspechu. Pozitívum vidím, ale v tom, že aj keď máme mladé mužstvo tvorené z prvoročákov, vedeli sme držať vyrovnanú hru z mužstvom, ktoré minulú sezónu vyhralo tabuľku. Aj keď sme prehrali, pre nás sú to skúsenosti, ktoré chalanom v ďalších zápasoch pomôžu.

 

9. HT

HK Trnava-HK Havrani Piešťany 6:2 (Učen, Strečanský)

Zápas bol vyrovnaný, kde sa šance striedali na oboch stranách. Trnava bola efektívnejšia a vyhrala. Výsledok nezodpovedá hre. Musíme byť dravejší do súperovej brány a hlavne sa musíme vyvarovať chybám v strednom pásme.

 

8. HT

HK Havrani Piešťany – HK Ružinov 3:8 (Pavlík, Křeček, Jakovlev)

S Ružinovom sme podali bojovný výkon. Hrali sme aktívne a vypracovali si z toho množstvo príležitostí. Ak by nám neušla prvá tretina (0:3), výsledok by bol priaznivejší.

 

7. HT

HK Trnava – HK Havrani Piešťany 1:5 (Rusnák 2, Drlička 2, Adamát, Benovič)

Podali sme tímový výkon. Bolo tam zopár chýb, na ktorých musíme popracovať, ale sme radi za dobrý štart do sezóny.

 

6. HT

HK Havrani Piešťany – HC Petržalka 0:6 na tretiny (Lušňák 2, Ferkodič 2)

Súperovi sme boli vyrovnaným protivníkom. Všetky tri tretiny sme prehrali tesným rozdielom. Pri troche šťastia sme mohli byť úspešnejší. Chlapcov, ale musím pochváliť za bojovnosť.

TS HK Havrani / red Foto: -th-

Populárne články