Šport

Futsal: Dragons porazili Prievidzu 6:0

Published

on

Reklama

Domáci zápas 16. kola odohrali Draci nezvyčajne v športovej hale v Novom Meste nad Váhom, keďže v Piešťanoch sa organizoval medzinárodný basketbalový turnaj. Novomestská hala zjavne našim hráčom vyhovuje, keďže si tu pripísali ďalšie vysoké víťazstvo a dokonca zaknihovali svoju historicky prvú výhru bez inkasovaného gólu.

Reklama

Dnešný zápas bol úplne iný ako tomu bolo pred pol rokom v Nike aréne, kde Draci vyhrali tiež vysoko 9:3. Prievidza nastúpila s obmeneným kádrom. Jej hráči boli individuálne dostatočne pripravení, no systémovo zlyhávali, čo sa nakoniec odzrkadlilo aj na konečnom výsledku. Od úvodu zápasu mali Draci zápas plne vo svojej réžii. Prievidza zvolila vyčkávaciu taktiku. Prvé minúty boli z oboch strán opatrné. Až v 6 min. sa do prvej vážnejšej šance dostal Trebatický, no neuspel. V 10 min. sa už ale domáci tešili z úvodného gólu, kedy sa hostia dopustili obrovskej chyby pri zakladaní protiútoku a Trebatický po získanej lopte adresoval prihrávku na Kirku pred opustenú bránu, ktorý si vo svojom premiérovom zápase pripísal prvý gól. Hostia sa po góle hlásili k slovu, ale chybu obrany domácich pohotovo napravil brankár Trebatický, keď vychytal samostatný nájazd. V 14. min už bolo 2:0, kedy sa Směřička presadil z priameho kopu. Hostia mohli na gól odpovedať, ale trafili len tyč Trebatického brány. Domáci sa z chyby poučili a začali sa baviť futsalom. Výsledkom bola krásna individuálna akcia výborne hrajúceho Trebatického, ktorý lišiacky prekvapil hosťujúceho gólmana a zvyšoval už na 3:0. Draci ešte stihli 48s pred koncom polčasu navýšiť stav na 4:0 gólom Směřičku.

REKLAMA

Reklama

Do druhého polčasu mali lepší vstup hostia, ktorí sa snažili streliť kontaktný gól, no chybičky v obrane, ktorých sa domáci dopúšťali nevedeli potrestať. Domácich zachránila dvakrát žrď. Tí však mali smrtiace prechody do útoku. Prievidzu viackrát od gólu zachránil brankár Gendiar, ktorý neraz privádzal Drakov do rozpakov. No na gól Směřičku z 25 min. bol prikrátky. Po piatom góle sa zapotil aj Trebatický, ktorý pohotovo štyrikrát hasil chyby svojich hráčov. Hosťom nebolo súdené streliť gól. V 28 min. kopali priamy kop, „delovka“ Čampiša prestrelila múr aj brankára ale Bobocký reflexívne vykopával loptu z bránkovej čiary. Potom prišiel opäť úder domácich hráčov, keď Halás krásnou prihrávkou našiel Trebatického, ktorý zoči-voči Gendiarovi stanovil na konečných 6:0. Zápas sa potom len dohrával, hostia sa snažili streliť aspoň gól, ale domáci si čisté konto ustrážili. Draci si tak pripísali svoje prvé víťazstvo bez inkasovaného gólu.

Piešťany Dragons Podolie –  FSC PRIEVIDZA  6 : 0  ( 4 : 0 )

Góly: Směřička 3, Trebatický Mar. 2, Kirka

Dragons: Mat. Trebatický (Bobocký I.) – Směřička, Halás, Makara, R.Bobocký, Šimor, Mar. Trebatický, Pyšný, Kirka, Líška

FSC: Trnka (21. Gendiar)- Čampiš, Duchoň, Madarász, Svitek, Phan Thnh, Krutý, Baran

Rozhodovali: Behančin, Matula

100 divákov

Text a foto: Rastislav Bobocký

Populárne články