Connect with us

Šport

Futbal: Piešťany dve kolá pred koncom stále vedú tabuľku majstrovstva

Published

on

Reklama

V sobotu 2. júna 2012 cestovali futbalisti PFK Piešťany v 28. kole majstrovstva regiónu západ do Gabčíkova. Piešťanci mali možnosť zvýšiť svoj náskok na čele tabuľky, avšak po remíze 1:1 ostáva ich náskok pred Považskou Bystricou dve kolá pred koncom ligy tri body.

Domáci zaskočili lídra súťaže od úvodného hvizdu aktívnou hrou a už na konci prvej minúty po nedorozumení obrany s brankárom úplne voľný A. Csicsay bez problémov strelil vedúci gól – 1:0. Dlhé nakopávané lopty robili obrane PFK aj naďalej veľké problémy a trvalo dvadsať minút než sa [singlepic id=29218 w=320 h=240 float=left]vymanili z tlaku domácich. V 30. min. strela Galbu išla nad, o tri minúty trestný kop Koprdu s prispením múru chytil Izsmán. V 36. min. po rohovom
kope Mehdi-Karima hlavou presne k žrdi vyrovnal na 1:1 Vyskoč. V 43. min. spálil veľkú šancu domáci Kállai a z následného protiútoku center Riečičiara nespracoval vo výhodnej príležitosti Hnilica.

Reklama

V úvode druhej časti vysunul Mehdi-Karim do brejku Koprdu, toho však nepochopiteľne zastavila zástavka postranného. Dlhé minúty sa potom hralo medzi šestnástkami. Domáci sa neustále snažili dostať do šance dlhými nakopávanými loptami, avšak bez efektu a hostia v útočnej snahe zase narážali na tvrdú a nekompromisnú obranu domácich. Až v 80. min. sa po prihrávke Mehdi-Karima dostal do dobrej pozície Urgela, volil však prihrávku pred prázdnu bránku, no Bretschneider sám na päťke loptu doslovne „zluftoval“. V 82. min. domáci Ducký z trestného kopu prevetral rukavice Valu, ktorého o minútu tvrdo atakoval domáci Thelineau, avšak bez odozvy rozhodcu. V 84. min tvrdá strela Galbu išla vysoko nad a o chvíľu strieľal neúspešne aj Mehdi-Karim. Dve minúty pred koncom bol v príležitosti zápasníckym hmatom odstavený od lopty v 16-ke Urgela, na čo sa hlavný rozhodca Černek len s úsmevom prizeral, a tak sa skončil zápas deľbou bodov.

Góly : 1. min. A. Csicsay (Gabčíkovo), 36.min. Vyskoč (PFK)   1:1 (1:1)

Reklama

ŽK : 0
ČK : 0

Zostavy :
TJ Gabčíkovo
Izsmán – Willman, Nagy, Baják, Ágh, Bolega, Ducký, P. Csicsay (73. Kallai), Thelineau,
Kováč (90. Zlacký), A.Csicsay (81. Bartal)
Tréner : Jozef Olejník

PFK Piešťany
Hodulík (28. Valo) – Valla (46. Bretschneider), Seiler, Galba, Riečičiar, Urgela, Koprda,
Vyskoč, Chebeň, Mehdi-Karim, Hnilica
Tréner : Michal Krajčovič

Autor: Ing. Jaroslav Valo   Ilustračné foto: T. Hudcovič

Populárne články