Connect with us

Šport

Futbal: Piešťanci s prvým víťazstvom

Published

on

Reklama

Futbalisti PFK Piešťany privítali v prvom jarnom kole III. ligy skupiny Západ v sobotu 8. marca na domácom trávniku Nové Zámky. Piešťancom sa podarilo po prvý raz v sezóne vyhrať, hoci nestrelili gól.

[singlepic id=51588 w=560 h=375 float=none]Domáci nastúpili s novou posilou na brankárskom poste, ktorou je Matej Szekély z FC Spartak Trnava, ktorý naposledy hosťoval v Spartaku Myjava. Piešťanci vsadili všetko na obranu. Gól sa im streliť nepodarilo, avšak Novozámčania im pomohli v tejto hernej činnosti, keď si v 15-tej minúte Patrik Horáček strelil „vlastenca“. Výrazne viac sa hralo na polovici domácich, tí však bránili zubami nechtami, podporovaní novým brankárom. Jednogólový náskok sa im podarilo ubrániť, a tak si pripísali prvé tohtosezónne víťazstvo.

Reklama

REKLAMA

PN-KY_banner_vikend

Reklama

Z regionálnych zástupcov sa v III. lige predstavil tiež klub MFK Vrbové, ktorý hral v Topoľčanoch. Vrbovčania výrazne zmenili káder, v ktorom dostali šancu predovšetkým vlastní odchovanci. Hráči, ktorí boli na jeseň vo Vrbovom na hosťovaní sa vrátili späť, medzi nimi aj najlepší strelec futbalistov s pod šikmej veže Matej Kováč.  V Topoľčanoch sa Vrbovému podarilo uhrať remízu 0:0.

Autor: ht Foto: Tomáš Hudcovič

Populárne články