Connect with us

Šport

Fanúšikovia sa boja malej návštevnosti hokejových zápasov

Published

on

Reklama

Permanentky za 100 eur na celú sezónu sa im zdajú pridrahé. Najmä táto téma rezonovala na stretnutí priateľov piešťanského hokeja s vedením ŠHK 37 Piešťany. V bare na zimnom štadióne sa 12. júla hovorilo hlavne o cenách vstupného.

[singlepic id=32726 w=320 h=240 float=left]Viacerí fanúšikovia, ktorí na debatu prišli, protestovali proti podľa ich slov drahým permanentkám. Klub pred časom oznámil, že vstupenky s platnosťou na 28 zápasov základnej časti a v prípade postupu aj na ďalšie zápasy budú stáť 100 eur.

Reklama

Prezident ŠHK 37 Piešťany argumentoval väčšou kvalitou hokejových zápasov oproti uplynulej sezóne. Podľa jeho názoru sa podarilo „vyskladať manšaft hodný extraligy.“ Dodal, že musí udržať klub v ekonomickej kondícii, aby neskončil s dlhmi ako HC Lev Poprad.

Ľudia, ktorí prišli na debatu patrili medzi najvernejších priateľov piešťanského hokeja. Viacerí z nich povedali, že chodia na všetky zápasy už roky a vyššie ceny vstupeniek ich neodradia. Obávajú sa však, že tieto ceny nedokážu prilákať nových fanúšikov a návštevnosť extraligových zápasov bude slabá. Niektorí diskutéri navrhli, aby sa cena permanentky znížila na 60 eur.

Reklama

REKLAMA

Camping Pullman - neseďte doma, príďte k nám

Jaroslav Lušňák počas emotívnej debaty povedal: „S výšku cien permanentiek a vstupného sa túto sezónu hýbať nebude.“ Podľa jeho slov sú rovnaké ceny vo všetkých ostatných extraligových kluboch. Upozornil tiež na fakt, že v uplynulých rokoch ľudia falšovali voľné vstupy. Klubu sa počas jedného zápasu podarilo zadržať 400 kusov falošných voľných vstupov. Zvýhodnené vstupné a iné benefity ponúkol členom oficiálneho funklubu.

[singlepic id=32728 w=320 h=240 float=left]Nie všetkým fanúšikom sa to však pozdávalo. Opakovane vyjadrovali obavy, že návštevnosť extraligových zápasov bude slabá, pretože chodiť na ne budú stále iba verní a nepodarí sa prilákať širšiu verejnosť.

Prezident klubu ponúkol, že keď sa predá tisíc permanentiek za 100 eur, každému vrátia 20 eur. Ani tento návrh však podľa niektorých nie je zaujímavý. „K permanentkám sa ešte vrátime, ale nečakajte zázraky,“ uzavrel debatu na túto tému Jaroslav Lušňák.

Text a foto: M. Palkovič

Populárne články