Connect with us

Šport

Džudo: Z medzinárodného turnaja v Galante priniesol Sivák zlato, Gašparík striebro

V nedeľu 29. septembra sa Oliver Sivák a Marek Gašparík, dvaja najúspešnejší džudisti klubu Judo Asgard Piešťany v spolupráci 1. JCP Pezinok, zúčastnili medzinárodného turnaja prípraviek v Galante. Štartovalo na ňom 238 pretekárov z 20-tich klubov.

Published

on

Piešťanskí džudisti Gašparík a Sivák na turnaji prípraviek v Galante
Reklama

Piešťanskí zápasníci poctivo dreli celé leto na tréningoch a aj preto dosiahli výborné výsledky. Vo váhovej kategórií +60 kg sa predstavil Marek Gašparík, ktorý si odniesol striebornú medailu, keď vo finále prehral s maďarským reprezentantom na držanie na zemi.

Oliver Sivák po piatom mieste z Majstrovstiev Slovenska 2024, vo váhovej kategórií -30 kg, nenechal nič náhode a odniesol si zlatú medailu. Oliver svoje zápasy vyhral predčasne do 30 sekúnd, pričom posledný, finálový zápas, dokonca už za 3 sekundy, čo je neuveriteľný rekord.

Reklama

„Obom zápasníkom gratulujem a ďakujem aj pánovi Jozefovi Tománkovi st., hlavnému trénerovi 1. JCP Pezinok, za odkoučovanie. Chalanov čakajú ďalšie náročné turnaje, tak im budeme všetci držať palce! Samozrejme, ak by aj iné deti zaujímal tento krásny olympijský šport, JUDO, sú u nás kedykoľvek vítané. Informovať sa môžu priamo na mobilnom telefónnom čísle 0903 754 436,“ priblížil Patrik Schlesinger z Judo Asgard Piešťany.

TS / red Foto: Judo Asgard Piešťany

Reklama

Populárne články