Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky privítajú v Eurocupe doma turecký Bodrum

Najbližšie týždne budú v Diplomat aréne v znamení Eurocupu, Piešťanské Čajky štartujú sériu domácich stretnutí v E-skupine. Prvým súperom bude v stredu 16. októbra o 18.00 h turecký Bodrum Basketbol.

Published

on

Diplomat aréna - domovský stánok tímu Piešťanské Čajky
Reklama

Na papieri ide síce o nový klub, ale v skutočnosti ide o nasledovníka Kircicegi Bodrum Marina a Bodrum Karya Magla. Presne pod týmito názvami sa hral ženský basketbal v tureckom meste v predošlých rokoch. Bodrum Basketbol vznikol pred dvoma rokmi a odvtedy zažíva raketový vzostup. Vo svojej vôbec prvej plnohodnotnej sezóne vyhral druhú najvyššiu tureckú súťaž a rovno sa prihlásil do Eurocupu. Najskôr síce musel prejsť kvalifikáciou, ale s nemeckým GiroLive Panthers Osnabrück nemal žiadne starosti (78:36, 70:66), takže pred sebou má ďalšie stretnutia v tejto súťaži.

Bodrum je síce nováčikom na domácej a medzinárodnej basketbalovej scéne, ale svojimi ambíciami a doterajšími výsledkami ukazuje, že chce patriť medzi popredné európske tímy a miešať kartami. V úvodnom zápase E-skupiny mal na lopatke Šopron, s ktorým napokon prehrali 80:86 po predĺžení. Oveľa lepšie to vyzerá v tureckej lige, do ktorej vstúpil troma víťazstvami za sebou a je na čele tabuľky. Najskôr uspel proti Besiktasu Istanbul (82:74), nadviazal na to úspechom nad Danilo’s Pizza Bursa Ant Spor (87:65), za ktorý hrá ex-Čajka Terézia Páleníková a cez víkend uspel proti Botasu (79:71).

Reklama

Koho budete mať možnosť v stredu vidieť v Diplomat aréne? Najväčšou hviezdou je čínska pivotka Li Yueru, ktorá patrí medzi svetové hráčky na svojom poste. Vo veku 20 rokov ju draftovala do WNBA Atlanta Dream, zahrala si už na dvoch majstrovstvách sveta a olympijských hrách. Zo svetového šampionátu v roku 2022 má striebro, pred niekoľkými mesiacmi bola vo finále Eurocupu. O jej kvalitách svedčí fakt, že na nedávnom olympijskom turnaji v Paríži bola s 11 doskokmi na zápas najlepšou v tejto štatistike. K tomu priemerovala takmer 18 bodov.

Obrovské skúseností má reprezentantka Srbska, Tina Krajišniková. Vo svojej kariére si zahrala v roku 2018 finále Euroligy, v roku 2019 a 2021 bola súčasťou Final Four najlepšej súťaže Európy. Okrem toho má v zbierke zlato z majstrovstiev Európy 2021 a 4. miesto z olympijských hier 2021. Skúsenosti z WNBA má Kayana Traylorová, kvalitu má Paraguajčanka Paola Ferrariová a Litovka Laura Juškaitėová, obe reprezentantky svojich krajín. Zahraničnú zostava uzatvára Jasmine Thomasová.

Reklama

V piešťanskej Diplomat aréne sa tak predstaví kvalitný súper so zvučnými menami a Čajky budú určite potrebovať vašu podporu! Prvý domáci zápas Eurocupu medzi Piešťanskými Čajkami a Bodrumom Basketbal sa uskutoční v stredu 16. októbra o 18.00 h. Vstupné na túto súťaž je 9€.

Program Piešťanských Čajok v E-skupine Eurocupu:

streda 16. októbra o 18.00 h: Piešťanské Čajky – Bodrum Basketbol
streda 23. októbra o 18.00 h: Piešťanské Čajky – Šopron Basket
streda 30. októbra o 18.00 h: Piešťanské Čajky – Charnay Basket
štvrtok 21. novembra o 17.00 h: Bodrum Basketbal – Piešťanské Čajky
streda 27. novembra o 18.30 h: Šopron Basket – Piešťanské Čajky

TS Piešťanské Čajky Ilustr. foto: Lukáš Droppan

Populárne články