Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky angažovali pivotku Ritu Igbokwe. Američanka reprezentuje rodnú Nigériu

Pre 23-ročnú basketbalistu to bude prvý profesionálny angažmán. Za sebou má Igbokwe päťročnú univerzitnú kariéru, tri roky pôsobila v Pittsburgu a predchádzajúce dve sezóny obliekala dres Ole Miss Mississippi.

Published

on

Basketbalistka Rita Igbokwe
Reklama

„Slovensko a Piešťany som si vybrala na základe rady môjho agenta, o klube som počula len dobré veci a tím vedie skvelý tréner Peter Jankovič. Chcem ako hráčka pokračovať v napredovaní a myslím si, že Čajky sú v tomto smere pre mňa skvelým miestom, aby som pracovala na svojich schopnostiach. Niečo som si už pozrela o Slovensku, musím povedať, že je to skutočne pekná krajina a rada ju spoznám viac. Prichádzam s tým, že chcem môjmu tímu pomôcť k víťazstvám a chcem sa neustále zlepšovať,“ vyjadrila sa 193 centimetrov vysoká Igbokwe k svojmu príchodu do Piešťan.

Vo svojej poslednej univerzitnej sezóne odohrala 33 zápasov, priemerne dosahovala 4,9 bodu, 5,8 doskoku a 1,6 bloku. Svojimi výkonmi si vybojovala možnosť zabojovať o miesto v WNBA, konkrétne u momentálne najlepšieho tímu súťaže – New York Liberty. Napokon jej len tesne ušlo miesto na finálnej súpiske. „Tréningový kemp s New York Liberty bol splneným snom a určite budem naďalej tvrdo pracovať. Zobrala som si z neho veľa, u skúsených hráčok som videla, ako sa dá rôznymi spôsobmi pripraviť na zápas. Profesionálne prostredie na Ole Miss ma pripravilo na to, aby som so sebavedomím nastúpila do tohto kempu,“ vrátila sa najnovšia posila Piešťan k tejto skúsenosti.

Reklama

K Čajkám prichádza do podkošového priestoru nahradiť legendu Annu Jurčenkovú, ktorá sa rozhodla ukončiť hráčsku kariéru. „Asi najťažší post, ktorý sme riešili počas letného obdobia. Anka Jurčenková ukončila svoju kariéru a bude pre nás veľmi ťažké ju nahradiť, nielen hráčsky, ale aj ľudsky. Raz to muselo prísť a boli sme svojím spôsobom na to pripravení. Hľadali sme dlhšie, ale verím, že sme sa rozhodli správne. Prichádza k nám z veľmi dobrej univerzity mladá a perspektívna hráčka, ktorá je nováčikom v Európe. V lete sa dostala do kempu ženskej NBA New York Liberty, takže predpokladám, že basketbalovo niečo vie. Jej basketbalový štýl je hlavne o tom, že vie veľmi dobre brániť a patrila na univerzite medzi najlepšie blokujúce hráčky. Verím, že nám pomôže na obrannej polovici a tiež v útoku, aj keď my úplne nepotrebujeme pivotku, ktorá bude hrať chrbtom ku košu, ale určite budeme využívať aj tieto možnosti. Som veľmi rád, že sme sa dohodli a teším sa na spoluprácu. Zo začiatku to bude možno náročné, ale postupom času verím, že sa to všetko zleje do jedného a budeme fungovať tak, ako máme,“ vysvetlil očakávania od novej tváre tréner Peter Jankovič.

Igbokwe má za sebou aj čerstvú skúsenosť v reprezentačnom tíme Nigérie, s ktorým sa pripravovala na olympijský turnaj v Paríži. Napokon jej v pozícii nováčika len tesne ušlo miesto v záverečnej 12-tke. „Ďalšia skvelá skúsenosť. Bolo úžasné byť obklopená skvelými hráčkami a trénermi, navyše mať možnosť naberať od nich skúsenosti bolo super. Dostala som extra motiváciu, keďže som mohla byť v olympijskej dedine a videla som ostatných športovcov,“ dodala na záver Igbokwe.

Reklama

Piešťany zaplnili ďalšie miesto na súpiske. Už dlhšiu dobu je jasné, že v drese Čajok bude aj naďalej hrať ‘KJ’ James, Nataša Taušová, Alica Moravčíková, Andželika Mitrasinovič, Tereza Vandlíková a Evita Herminjard. Z Ružomberka prišla reprezentantka Slovenska Alexandra Buknová.

TS Piešťanské Čajky

Populárne články