Connect with us

Šport

Basketbal: Alica Moravčíková pokračuje s Čajkami

Jadro majstrovského tímu zo sezóny 2023/2024 si predlžuje pobyt v kúpeľnom meste. Ďalšou pokračujúcou hráčkou v drese Piešťanských Čajok je 29-ročná reprezentantka Slovenska Alica Moravčíková.

Published

on

Reklama

Pre skúsenú pivotku to už bude štvrtá sezóna v družstve trénera Petra Jankoviča, bola tak pri väčšine doterajších úspechoch klubu nielen na domácej scéne, ale aj v zahraničí. Vo svojej zbierke úspechov má tri majstrovské tituly (2022-2024), Slovenský pohár (2023), Alpsko-jadranský pohár (2024) a druhé miesto z Federálneho pohára (2024). V predchádzajúcom ligovom ročníku naskočila do 26 stretnutí, priemerne v nich mávala cez 7 bodov a 5 doskokov.

„Piešťany mi prirástli k srdcu vďaka skvelým ľuďom, ktorých som tu spoznala a mám možnosť s nimi pracovať. Očakávania sú v slovenskej lige tie najvyššie. Chcela by som tento rok postúpiť zo skupiny Eurocupu a zároveň dúfam, že aj s náročnejšími súpermi sa budeme schopné vysporiadať. S dievčatami tvoríme dobrý kolektív, či už v šatni alebo na ihrisku a verím, že na to tento rok nadviažeme. Herný koncept trénera, ale aj jeho ľudský prístup mi vyhovuje a teším sa na našu ďalšiu spoluprácu,“ prezradila Moravčíková dôvody podpisu novej zmluvy v Piešťanoch.

Reklama

Reprezentantka Slovenska je tak ďalšou dôležitou pokračujúcou hráčkou z majstrovského kolektívu zo sezóny 2023/2024. „Alica patrí k už stabilnej súčasti nášho tímu. Opäť je fajn, že sa nám s ňou podarilo dohodnúť a predĺžiť kontrakt. Patrí už medzi skúsené hráčky. Tým, že Anka Jurčenková skončila, tak bude musieť po nej prebrať pomyselné žezlo. Skúsenosťou a dravosťou, ktorú má, nám pomohla v nejednom zápase. Ona presne vie, čo má robiť na ihrisku a plní to do bodky. Z tohto pohľadu veľká spokojnosť a radosť, že s nami bude ďalej pokračovať a bude opäť veľmi dôležitým článkom tohto tímu,“ vyjadril sa na jej adresu tréner Piešťan Peter Jankovič.

Reklama

 

TS Piešťanské Čajky Foto: Luke Droppan

Populárne články