Samospráva
Prevádzkovateľov hotelov a reštaurácií čakajú kontroly
Podľa štatistík vytriedi každý Piešťanec v priemere 206 kg odpadu ročne. Mestský úrad chce toto číslo ešte zvýšiť.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=T_B1f1mk4J4[/youtube]
REKLAMA
Je to jedna z priorít Programu odpadového hospodárstva do roku 2015, ktorý poslanci schválili v júni. Vlani predstavoval podiel separovaného odpadu 36 % z celkového množstva.
K dôslednejšiemu triedeniu majú prispieť kontroly v reštauráciách a hoteloch, kde sa pracovníci mestského úradu zamerajú na biologický odpad z kuchýň a jedlé oleje. Radnica o tom informovala na svojej web stránke. Pôvodcovia odpadov sú pri kontrole povinní poskytnúť pravdivé informácie o produkcii odpadov, o spôsobe ich zberu, prepravy a predložiť všetky doklady o zhodnotení, resp. zneškodnení odpadov.
Kontroly na základe Všeobecne záväzného nariadenia mesta Piešťany č. 18/2007 o odpadoch budú prebiehať v septembri. Túto aktivitu odobrilo aj mestské zastupiteľstvo.
(red)