Novinky
Piešťanskí kuchári chystajú tento víkend jablkové pochúťky, ktoré vás dostanú
Seriál ovocných víkendov v Piešťanoch vrcholí dnes a zajtra Jablkovými dňami (21.-22.10.2017). Oblastná organizácia cestovného ruchu Rezort Piešťany tento rok spojila miestneho producenta ovocia a gastronomické prevádzky, ktoré spoločne pripravili viacero ovocných gastronomických víkendov. Aktuálne si môžete v Zuckmann Ville, Le Griffone a U páva dopriať jedlá, ktorých špeciálnu chuť tvoria jablká.
V Zuckmann Ville na začiatku piešťanskej pešej zóny pre vás pripravili zaujímavý mix chudí. Ako hlavné jedlo si budete môcť vrámci jablkového menu dať bravčový steak s pikantným jablkový chutney a pečeným zemiakom, alebo bravčovú panenku pripravovanú spôsobom sous vide so sladkokyslou marmeládou z jabĺk s jemne pikantnou chuťou a k tomu pečený zemiak.
Ak by vám náhodou zostalo chladno v tieto jesenné dni, zahrejú vás Horúce jablká, teda horúci jablkový nápoj so škoricou, jabĺčkovým korením, sušenými jablkami a jablkovým muštom. Pre dospelých je pripravená alkoholická verzia s bourbon. Od smädu sa bude podávať slovenský jablkový a hruškový cider. Ak máte chuť na sladké určite vás poteší výborná ťahaná jablková štrúdľa.
V reštaurácii Le Griffon uprostred pešej zóny pre vás taktiež pripravili bohaté jablkové menu. Ako predjedlo sa podáva gratinované jablko plnené kačacou pečienkou a portská omáčka. Ďalej si budete môcť dopriať jemne pikantnú jablkovo-mrkvová polievku a hlavné jedlo grilované kačacie prsia na jablkovej omáčke s domácimi zemiakovými kroketami. Vyskúšať môžete aj dva dezerty a to jablkovú pšenovú kašu s farebným jablkovým pyré, alebo jablkovo-makovú bezlepkovú tortu. V ponuke reštaurácie sú tiež alko a nealko jablkové nápoje.
V sobotu popoludní v určenom čase budú môcť zákazníci ochutnať domáce jablkové koláčiky pripravené kolektívom reštaurácie LE GRIFFON, pre bližšie informácie treba sledovať facebookovú stránku Le Griffon caffe & restaurant.
V pivárni U páva počas Jablkových dní pre vás chystajú výborný kurací špíz s jablkami a slaninkou na čiernom pive podávaný s opekanými zemiakmi. Okrem jedla chystajú v tomto podniku taktiež výstavu výtvarných prác detí 1.C a 2.D triedy Základnej školy na Brezovej ulici, ktoré vytvorili diela na tému jablko.
V sobotu bude žiť Jablkovým popoludním aj samotná pešia zóna. Medzi 15:00 h a 17:00 h sa tu uskutočnia sprievodné aktivity, ktoré iste potešia malých i veľkých. Aranžérky zo Záhradného centra Charvát tematicky vyzdobia Winterovu ulicu, kde súčasťou bude zaujímavý fotopoint. Pestovateľská firma Plantex, ktorá je dodávateľov ovocia na všetky tohtoročné podujatia organizované Rezortom Piešťany, predstaví druhy jabĺk i stromov pestované v ich sadoch, deti budú môcť ochutnať koláčiky, ale taktiež si vyrobiť vlastné jabĺčko z látky s členkami patchworkového klubu, či jabĺčko z hliny s keramikárkou Janou Bayerovou a rezbár Marián Detko nachystal jabĺčka z dreva, ktoré budú môcť deti taktiež dodekorovať. V prípade pekného počasia poteší návštevníkov i Folklórny súbor zo ZŠ M.R. Štefánika pod vedením Patrície Kočárikovej svojim vystúpením o 16:00 h.
Zapojte sa do súťaže
Okrem toho, že si počas Jablkových dní môžete dopriať gastronomický zážitok a môžete tiež vyhrať ceny od partnerov. Navštívte prevádzku zapojenú do Jablkových dní, objednajte si niektoré z jedál ponúkaných vrámci jablkového menu v Zuckmann Villa, Le Griffon caffe & restaurant a Piváreň a pizzeria U Páva avšak ešte pred tým ako si na ňom pochutíte, ho kreatívne odfoťte. Fotku pridajte do komentáru pod tento post https://goo.gl/YsMm2C na FB stránke Rezortu Piešťany najneskôr do 23.10.2017 16:00 h a možno sa pri žrebovaní práve na vás usmeje šťastie. V hre je poukaz na konzumáciu od Le Griffon, poukaz na večeru od Zuckmann Villa, balíček promopredmetov od Rezort Piešťany i ovocná nádielka od Plantexu. Mená výhercov budú zverejnené 23.10. večer. Tak neváhajte hrajte a vyhrajte.
TS RP