Connect with us

Reklama

Kapustová (r)evolúcia: čitatelia vybrali strapačky

Published

on

Reklama

Počas uplynulého týždňa posielali čitatelia portálu PNky svoje hlasy desiatke kapustových jedál. Tri z nich budú môcť ochutnať v nedeľu 18. novembra popoludní u Dina.

[singlepic id=37266 w=520 h=340 float=center]

Reklama

Deň venovaný výhradne kapuste pomenovali organizátori Kapostová (r)evolúcia. Ich cieľom je upozorniť na pozitívne vlastnosti rastliny, ktorú ľudia pestujú už vyše 1 000 rokov. Okrem chutných jedál bude súčasťou podujatia aj množstvo „kapustových“ hier.

V ankete o najobľúbenejšie jedlo dostali najviac hlasov strapačky. Na druhom mieste skončila kapustnica a za ňou sú placky s kapustou. Špeciálne kapustové menu zostavené podľa preferencií našich čitateľov budú ponúkať u Dina 18. novembra od 13.00 h.

Reklama

REKLAMA

Z receptov, ktoré ste nám poslali, vyberáme zapekanú kyslú kapustu so zemiakmi od J. Stisa. Uvarte si zdravé a chutné jedlo podľa jeho receptu:

Zapekaná kyslá kapusta so zemiakmi

Hlbší pekáč vykladáme údenou ,prerastenou slaninkou krájanou na tenko.Ďalej pridáme

na tenko pokrájané zemiaky,aby nebola vidieť slaninka,na zemiaky kladieme kyslú

kapustu a znova zemiaky.Na zemiaky dáme znova na vrch slaninku.Pekáč prikryjeme

alobalom a pečieme v rozohriatej rúre na 220°C asi 30-40 minút.Na koniec rovnomerne

polejeme rozšľahanými vajcami so smotanou a jedlo ešte zapečieme asi 10 minút na

250°C.Keď že slaninka i kyslá kapusta je dostatočne slaná stačí posoliť na koniec

vajcia so smotanou,nezaškodí i trochu mletéko čierneho korenia.

Dobrú chuť!

 

Reklama