Reklama
Kapustová (r)evolúcia: čitatelia vybrali strapačky
Počas uplynulého týždňa posielali čitatelia portálu PNky svoje hlasy desiatke kapustových jedál. Tri z nich budú môcť ochutnať v nedeľu 18. novembra popoludní u Dina.
[singlepic id=37266 w=520 h=340 float=center]
Deň venovaný výhradne kapuste pomenovali organizátori Kapostová (r)evolúcia. Ich cieľom je upozorniť na pozitívne vlastnosti rastliny, ktorú ľudia pestujú už vyše 1 000 rokov. Okrem chutných jedál bude súčasťou podujatia aj množstvo „kapustových“ hier.
V ankete o najobľúbenejšie jedlo dostali najviac hlasov strapačky. Na druhom mieste skončila kapustnica a za ňou sú placky s kapustou. Špeciálne kapustové menu zostavené podľa preferencií našich čitateľov budú ponúkať u Dina 18. novembra od 13.00 h.
REKLAMA
Z receptov, ktoré ste nám poslali, vyberáme zapekanú kyslú kapustu so zemiakmi od J. Stisa. Uvarte si zdravé a chutné jedlo podľa jeho receptu:
Zapekaná kyslá kapusta so zemiakmi
Hlbší pekáč vykladáme údenou ,prerastenou slaninkou krájanou na tenko.Ďalej pridáme
na tenko pokrájané zemiaky,aby nebola vidieť slaninka,na zemiaky kladieme kyslú
kapustu a znova zemiaky.Na zemiaky dáme znova na vrch slaninku.Pekáč prikryjeme
alobalom a pečieme v rozohriatej rúre na 220°C asi 30-40 minút.Na koniec rovnomerne
polejeme rozšľahanými vajcami so smotanou a jedlo ešte zapečieme asi 10 minút na
250°C.Keď že slaninka i kyslá kapusta je dostatočne slaná stačí posoliť na koniec
vajcia so smotanou,nezaškodí i trochu mletéko čierneho korenia.
Dobrú chuť!