Novinky
Broskyne v Plantexe dozrievajú, rezervovať si samozber už nie je potrebné
Zdravé a šťavnaté plody môžete ochutnať a nazbierať si ich v ovocnom sade vo Veselom alebo rovno kúpiť vo farmárskej predajni Plantexu. Broskyne sú plné vitamínov a ďalších prospešných látok. V kuchyni ich môžete použiť dokonca aj pri príprave šalátov s ovčím syrom.
Kedysi sa broskyne dovážali z Číny po Hodvábnej ceste, v starovekom Ríme ich nazývali Perzské jablká. Dnes toto ovocie rastie aj v slovenských sadoch. Tradične ho konzumujeme surové, zavárané alebo v chutných koláčoch. Môže však byť aj súčasťou menej známych pokrmov.
Skúste dať rozpolené broskyne na chvíľu na gril a potom ich podávajte so zmrzlinou. Alebo ich ešte pred grilovaním posypte rozmarínom, polejte olivovým olejom, soľou a čiernym korením. Jemne grilované broskyne potom podávajte s parmskou šunkou, ovčím syrom a rukolou. Uvidíte, že toto ovocie je chutnou súčasťou nie len sladkých letných šalátov.
V ovocných sadoch firmy Plantex v obci Veselé neďaleko Piešťan v týchto dňoch dozrievajú viaceré druhy broskýň. Rezervovať si samozber už nie je potrebné, prebieha každý pracovný deň od 8.00 do 17.00 h a v sobotu od 8.00 do 12.00 h. V prípade daždivého počasia je dobré sa na dostupnosť broskýň informovať na tel. čísle +421918802620 alebo sledovať facebookovú stránku firmy Plantex.
A aký je váš obľúbený recept? Podeľte sa oň na facebooku Plantexu a môžete vyhrať 10 kg broskýň zo samozberu.
PR