Novinky
Farmárske trhy – ako to je s májovou bryndzou
Jednoducho – vždy to bolo tak, že začiatkom apríla v Zázrivej začala rásť tráva, lúčne kvety. Bača otvoril bránu na salaši a ovečky s radostným mékaním vyrazili učiť mladé, ktorá rastlinka sa je a ktorá nie.
Psíky – ochrancovia ich odprevádzali – lebo medvede a tam ich je. Bača podojil voňavé mlieko, urobil syr. Ten musí 3-4 týždne odstáť – dozrieť, potom sa pomelie, osolí a máme výbornú májovú bryndzu. No a v tomto roku ovečky vyrazili do terénu začiatkom marca. Takže dobrú chuť k májovej bryndzi v apríli. A to trhy ponúkajú takýchto viac špecialít od ľudí, ktorí si stoja za kvalitou svojich výrobkov.
„Vo štvrtok 18. apríla sa na vás tešíme pred piešťanským Priorom,“ pozývajú organizátori na ďalšie Farmárske trhy.
Reklamný článok