Connect with us

Kultúra

Vrstvy v duši Martina Ševčoviča nájdete v maGna gallery

Published

on

Reklama

Narodil sa v Piešťanoch, žije v Trebaticiach a hoci tento rok ešte len oslávi tridsiatku, už sa zapísal do histórie mestského kultúrneho života. Mladého výtvarníka Martina Ševčoviča poznajú Piešťanci aj vďaka jeho atraktívnemu projektu Young Art Show, na ktorom sa zúčastňujú talentovaní študenti a absolventi umeleckých škôl – minulý rok podujatie oslávilo piaty ročník.

[singlepic id=40393 w=520 h=340 float=center]

Reklama

 

Organizácia jubilejnej Young Art Show priniesla Martinovi Ševčovičovi i nomináciu na Cenu primátora v oblasti Kultúrna osobnosť roka 2012. Na konte má však mladý umelec tiež dlhý zoznam rôznych spoločných výstav – viac ako sedemdesiat! Svoju deviatu samostatnú autorskú výstavu predstavil v piatok 1. marca v nedávno otvorenej maGna gallery na Teplickej ulici v Piešťanoch.

Reklama

Na vernisáži primátor mesta Remo Cicutto pred návštevníkmi oficiálne potvrdil, že titul kultúrnej osobnosti minulého roka udelí mladému výtvarníkovi, ktorého takéto verejné ocenenie jeho práce viditeľne zaskočilo a dojalo. Sympatický mladík je príkladom toho, že ak niekto s odhodlaním kráča za svojím snom, žiadna méta nemusí byť nedosiahnuteľná…Hoci maturoval na piešťanskej „hotelke“, začal študovať na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave, kde získal bakalársky aj magisterský titul a pokračuje v doktorandskom štúdiu.

Výstava s názvom Martin Ševčovič 2006 – 2012 potrvá do 11. apríla a nájdete tu najmä výber z grafickej tvorby autora, medzi ktorými nielen veľkosťou dominuje súbor diel Sonda – vrstvy v duši človeka. S farbou (vždy len s jednou) narába umelec opatrne a je akoby iba doplnkovým odtieňom k rozmanitej hĺbke bielo-sivo-čiernych kombinácií…

Novú piešťanskú galériu, ktorú prevádzkuje piešťanská spoločnosť Kursalon nájdete na začiatku OC Aupark a otvorená je od utorka do piatku od 13,00 do 18,00 h, v sobotu od 9,30 do 12,30 a v nedeľu od 14,00 – 18,00 h. Všetky diela v galérii sú predajné.

Text: Adriana Drahovská Foto: Jozef Ondreička

Populárne články