Connect with us

Kultúra

Vrbovské vetry zverejňujú novinky, už v sobotu privítajú jar

Published

on

Reklama

Mladší brat obľúbeného letného festivalu – Vítanie jari a oslava abstinencie sa uskutoční v sobotu 29. marca v Kruhovke vo Vrbovom.

[singlepic id=40838 w=520 h=340 float=center]

Reklama

Zahrajú na ňom Chikilikitua, Korben Dallas, Srečna Mladina zo Slovinska alebo Michael Kocáb v špeciálnom vystúpení s Karpatskými Chrbátmi. Jar bude oficiálne privítaná zošrotovaním Moreny a nebudú chýbať ani vtipné vsuvky a súťaže ako strelecké preteky z poplašnej pištole, či dostihy na húpacích koňoch.

Festival Vrbovské vetry sa uskutoční 5. júna. Okrem osvedčeného humoru bratov Jobusovcov sa bude niesť v duchu noviniek. Zahrajú stálice festivalu Buty a Slobodná Európa, ale predstavia sa aj nové mená – napríklad Oskar Rózsa s projektom Hrana, v ktorom predstavuje hudbu Mareka Brazovského. Ďalej sa môžeme tešiť na Marsyas, Švihadlo alebo Bijouterriér.

Reklama

V programe Vetrovarieté sa v netradičných variáciách predvedú Chikilikitua a ich Projekty, Karpatské Chrbáty, či Vrbovskí Víťazi s novým programom, nástrojmi, albumom aj DVD.

Braňo Jobus pokrstí svoju novú knihu s názvom Ja nič, ja muzikant a svetlo sveta uzrie aj film Vrbovský Veter.

Samozrejmosťou bude bohatý sprievodný program, z ktorého asi najviac potrápi bránice účastníkov festivalu novinka – Živé šachy robotnícko-roľnícke.

Fotogaléria z vlaňajšieho Vítania jari a oslavy abstinencie:

[nggallery id=2197]

Text: Tlačová správa

Populárne články