Connect with us

Kultúra

Victoria Regia bude tento rok secesná

Published

on

Reklama

Majstrovstvá Slovenska vo floristike Victoria Regia začína už vo štvrtok 20. septembra. Súťažnou témou je Oslava secesie kvetinami, ktorú vyhlásili pri príležitosti 100. výročia hotela Thermia Palace. Súčasťou súťaže je aj tradičné kvetinové korzo.

Reklama

[singlepic id=4440 w=320 h=240 float=right]Victoria Regia štartuje 20. septembra na troch miestach súčasne. Študenti záhradníckych škôl budú súťažiť v  spoločenskom centre kúpeľov, profesionáli v Irme a žiaci základných škôl v areáli piešťanskej Strednej odbornej školy záhradníckej.

Súťažiacich v kategórii záhradníckych škôl čakajú zadania ako moderná kvetinová dekorácia do skleného valca, prízdoba črepníkovej kvetiny, či vonkajšia priestorová kompozícia v tvare venca. Profesionáli budú najskôr tvoriť kyticu do secesného interiéru hotela Thermia Palace, potom kvetinový náhrdelník pre Sisi Bavorskú a na záver zosadzovanú nádobu do kúpeľného parku pred hotel Thermia Palace. Výsledky Victorie regie – Majstrovstiev Slovenska vo floristike sa dozvieme hneď vo štvrtok večer počas slávnostného galavečera, ktorý sa uskutoční o 19:00 h pred liečebným domom Irma (v prípade nepriaznivého počasia v Irme).

Reklama

Súťažné práce budú vystavené od piatku 21. septembra od 14.00 h v Kongresovom centre, v Irme a pred hotelom Thermia Palace. Verejnosť ich môže obdivovať aj v sobotu od 9.00 do 18.00 h  a v nedeľu do 17.00 h.

Kvetinové korzo začne ako obvykle v sobotu (22. 9.) popoludní. Alegorický sprievod vyrazí z Kúpeľného ostrova o 14.00 h. O dve hodiny neskôr vyhlásia v Hudobnom pavilóne v mestskom parku výsledky. Alegorického sprievodu sa zúčastnia aj piešťanskí cyklisti, ktorí sa prihlásia do súťaže o najkrajší bicykel a taktiež vodníci, ktorí sa zúčastnia súťaže o naj vodníka a potom podvečer pokrstia sochu vodníka Kriváha u Dina a taktiež nové pohľadnice s vodníckou tematikou.

-inf-

Populárne články