Connect with us

Kultúra

Tretie výberové konanie na riaditeľa MsKS za štyri roky už zajtra

Mesto Piešťany vyhlásilo pred časom výberové konanie na post riaditeľa príspevkovej organizácie Mestské kultúrne stredisko mesta Piešťany. Podľa vyjadrenia samosprávy stanovené podmienky splnili dvaja uchádzači. Tí sa zúčastnia výberového konania, ktoré sa uskutoční v stredu 12. apríla 2023 o 16.00 h v KSC Fontána.

Published

on

Reklama

Pozostávať bude z verejného vypočutia kandidátov, kde budú záujemcovia o post šéfa mestskej kultúry prezentovať svoje projekty riadenia a rozvoja MsKS. Zároveň odpovedia na otázky členov výberovej komisie, ale aj verejnosti.

„Druhá časť výberového konania je neverejná, počas nej komisia bude overovať schopnosti a odborné znalosti uchádzačov formou ústneho pohovoru,“ informovala Drahomíra Moretová, vedúca Kancelárie vedenia mesta Piešťany.

Reklama

Vybraného kandidáta musí následne na základe predloženia primátorom Petrom Jančovičom schváliť mestské zastupiteľstvo, ktoré má v procese posledné slovo.

Tretie výberové konanie za štyri roky

Mestské kultúrne stredisko viedla do roku 2020 Marta Jurčová, ktorá na tejto pozícii pôsobila šestnásť rokov. Od apríla 2020 sa stal riaditeľom Peter Sedláčik, ktorý uspel vo výberovom konaní a jeho voľbu potvrdilo mestského zastupiteľstvo hlasovaním.

Reklama

Z postu riaditeľa bol odvolaný v septembri 2021 na návrh primátora Petra Jančoviča. Podľa jeho slov sa mu podarilo urobiť množstvo dobrých vecí na poli kultúry, či starostlivosti o majetok, problémom však boli nedostatky zistené pri kontrole hlavného kontrolóra Kontrolór Martin Svorad v nej poukázal na problémy pri zverejňovaní zmlúv, faktúr a objednávok a taktiež pri používaní služobného vozidla. P. Sedláčik pri odvolávaní uviedol, že si je vedomý chýb, z ktorých niektoré boli odstránené, iné je možné napraviť a podľa neho nemali vážny finančný dopad na organizáciu.

Od januára 2022 sa stala novou riaditeľkou Michaela Žažová. Vo funkcii vydržala rok, keď v novembri minulého roka podala výpoveď a jej pracovný pomer skončil 31.12.2022. Presné dôvody, prečo sa rozhodla skončiť na poste riaditeľky nepomenovala.

Zastupiteľstvo na návrh primátora dočasne poverilo vedením organizácie Dianu Kizek Kiššovú, ktorá pôsobila na poste referentky pre kultúru na MsÚ Piešťany.

-red- Zdroj: Mesto Piešťany

Reklama