Connect with us

Kultúra

Tango prilákalo do centra Piešťan množstvo ľudí

Centrum Piešťan dýchalo v sobotu 13. júla okrem horúceho počasia aj exotikou argentínskeho tanga. Jeho príjemné melódie a tanečníci prilákali na pešiu zónu množstvo ľudí.

Published

on

Pár tancuje tango na pešej zóne v Piešťanoch
Reklama

S nápadom usporiadať večer argentínskeho tanga na pešej zóne v Piešťanoch prišiel náruživý tanečník Vladimír Knopp. „Vladko počas svojej tanečnej kariéry začínal s tancom na ľade, až neskôr sa dostal k tancovaniu spoločenských tancov a od roku 2012 sa venuje aj argentínskemu tangu. V súčasnosti vyučuje spoločenské tance, pripravuje choreografie pre mladé páry na svadobný tanec a hlavne miluje argentínske tango. Preto je WINTER TANGO večer tvorený s veľkou láskou, láskou k tancu a jeho prezentácii,“ upresnila Jarmila Staneková, spoluorganizátorka podujatia.

V sobotu mali diváci možnosť zažiť nielen ukážky argentínskeho tanga učiteľmi tohto tanca na Slovensku, ale aj pohodu tanečného večera tanga, ktorý sa nazýva milonga. V programe predtým vystúpili študenti ZUŠ v Piešťanoch pod vedením Dagmar Kuběnovej, laureáti európskych súťaží tancov s vlastnými choreografiami, aktuálne víťazi európskej súťaže, ďalej sa predstavila tanečná škola Latinsko-amerických tancov pod vedením Barbory Budošovej a kubánsku salsu prezentovali tanečné páry zo školy SALSY pod vedením kubánskeho tanečníka Emeteria.

Reklama

Salsa s kubanskym tanečníkom Emetriom na pešej zóne v Piešťanoch

Lektori Dodo Granec a Tereza Schwarcová z Tango klubu Piešťany predviedli ukážkové salónne tango a aj tí, ktorí tango nikdy netancovali, mali príležitosť naučiť sa základné kroky argentínskeho tanga.

Reklama

Večer sa bude niesol v rôznych štýloch argentínskeho tanga, ako je tango vals, tango nuevo, milongeros, milonga a ďalšie. Ak ste podujatie nestihli, alebo ho chcete zažiť opäť, ďalšie Winter Tango je naplánované na  7. septembra 2024.

-red- / Tlačová správa WINTER TANGO Piešťany 2024 Foto: Rezort Piešťany

Populárne články