Connect with us

Kultúra

Talentovaná výtvarníčka vystavuje denník z Maroka

Published

on

Reklama

Dva týždne potrvá výstava najintenzívnejších zážitkov zo severoafrickej krajiny ako ich zachytila Alica Gurinová z Piešťan. Jej Morocco Sketchbook si môžete pozrieť v Piešťanskom informačnom centre do 20. augusta.

[singlepic id=56959 w= h= float=center]

Reklama

„Sú to ilustrácie alebo skice, ktoré vznikli počas 30 dní na cestách v Maroku – kreslený denník, kde sú zachytené najintenzívnejšie zážitky alebo len veci, ktoré sa mi na Maroku páčili,“ hovorí Alica Gurinová.

Talentovaná výtvarníčka z Piešťan už v Piešťanskom informačnom centre vystavovala svoje kreslené spomienky na Portugalsko. Morocco Sketchbook je voľným pokračovaním tejto výstavy. „Doteraz ma vždy lákalo more, ale teraz by som si rada pozrela divokú prírodu na severe,“ naznačila svoje ďalšie cestovateľské plány.

Reklama

Maroko je podľa jej slov prívetivou krajinou. „Prekvapilo ma, ako v pohode som vychádzala s miestnymi. Na začiatku to bolo drsné, keď vidia Európana, okamžite sa naňho vrhnú a chcú mu všetko predať. Po troch dňoch som si na to zvykla a už sme spolu aj žartovali.“

Ilustrácie, ktoré prezentuje v Piešťanskom informačnom centre, vznikali priamo na mieste pomocou pierka alebo tušu. Vyznačujú sa uvoľnenou formou podobne ako téma celej výstavy.

(mp)

Populárne články