Connect with us

Kultúra

Príbeh veľkej lásky Radúz a Mahulena – pod holým nebom, i šikmou vežou, už tento víkend

Divadelní spolek Jiří Poděbrady vyrazil aj tento rok na letné prázdninové turné. Počas nadchádzajúceho víkendu uvedú rozprávku pre dospelých Radúz a Mahulena na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch a vo Vrbovom na Námestí slobody.

Published

on

Radúz a Mahulena - foto Jana Langr
Reklama

 

Slávna poetická dráma, ktorú Julius Zeyer napísal v roku 1896 na motívy slovenskej rozprávky, prináša príbeh veľkej lásky magurského princa Radúza a tatranskej princeznej Mahuleny, príslušníkov dvoch znepriatelených rodov. Ich vzťah musí odolávať odporu rodičov a prekonávať kliatby a kúzla. Neoddeliteľnou súčasťou inscenácie je nádherná hudba Jozefa Suka.

Reklama

„V dnešnej dobe sme až príliš často obklopení zášťou a nenávisťou, zlobou, klamstvom a pretvárkou. Preto berte náš rozprávkový príbeh ako úprimné presvedčenie, že aj napriek všetkým protivenstvám je nádej na šťastie, spravodlivosť a lásku predovšetkým v našich rukách a srdciach,“ pozývajú na predstavenie herci z Poděbrad, ktoré sú partnerským mestom Piešťan.

Reklama

Javiskom bude v Piešťanoch park Kúpeľného ostrova pri hudobnom pavilóne Harmony. Začiatok predstavenia je naplánovaný v sobotu 3. augusta o 20:30 h. Vo Vrbovom sa herci predstavia v nedeľu 4. augusta o 21:00 h v mestskom parku na Námestí slobody.

Fotografia inscenácie Radúz a Mahulena

Ak si chcete dopriať pohodlie pri sledovaní zaujímavého príbehu, nezabudnite si zobrať stoličky, deky, či karimatky. Vstup je voľný.

Plagát Radúz a Mahulena

 

Populárne články