Connect with us

Kultúra

Pozrite si portugalský skicár Alice Gurinovej

Published

on

Reklama

Úspešná animátorka a ilustrátorka predstavuje maľby, skice a ilustrácie z ciest po Portugalsku. Svoju prvú výstavu v rodnom meste otvára Alica Gurinová 5. októbra v Piešťanskom informačnom centre.

[singlepic id=35472 w=320 h=240 float=left]Absolventka Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave už samostatne vystavovala napríklad v košickom Kulturparku. Jej práce videli aj v Annecy, Ljubljane, Belehrade, Bratislave a Nitre.

Reklama

„Bola som však zvedavá, ako budú ľudia reagovať na výstavu v Piešťanoch, kde žiaden kulturpark, alebo design factory nemáme a či vôbec prídu,“ hovorí Alica.

Na jej piešťanskej výstave uvidíme prevažne ilustrácie a skice, ale chýbať nebudú ani maľby. Ich spoločným menovateľom je Portugalsko. „Vznikali postupne, ako odraz mojej nálady. Niektoré z nich presne zachytávajú prežité okamihy, sú kreslené na pláži alebo v reštaurácii, iné sú len odrazom aktuálneho stavu mojej mysle.“

Reklama

Piešťanskú výstavu považuje Alica Gurinová za príjemné defilé svojho relaxačného pobytu. V Portugalsku bola už druhý raz, čiže okrem krásnej krajiny a osviežujúceho vetra, sa tam vrátila aj kvôli príjemným ľuďom. Čo z toho zachytila vo svojich dielach nechcela prezradiť. Všetkých srdečne pozýva na výstavu a odkazuje: „Nechajte sa prekvapiť!“

Text: Martin Palkovič

Populárne články