Connect with us

Kultúra

Piešťanský fotoklub medzi najlepšími na Slovensku

Published

on

Reklama

Aj tento rok sa členovia Piešťanského fotoklubu zapojili svojou kolekciou 15 fotografií do celoslovenskej súťaže, ktorá nesie meno zakladateľa modernej fotografickej optiky Jozefa Maximiliána Petzvala. Počas vyhlásenia výsledkov Petzvalovho mapového okruh fotoklubov sa 10. novembra dozvedeli, že získali vynikajúce tretie miesto.

[singlepic id=37272 w=520 h=340 float=center]

Reklama

 

Tento rok sa konalo už 18. kolo, ktorého usporiadateľom je Podpolianske osvetové stredisko Zvolen a hostiteľom bol fotoklub Granus z Brezna. Podľa stanov súťaže, každý zo zúčastnených fotoklubov pripraví a odošle do súťaže kolekciu 15 fotografií, ktoré potom kolujú medzi jednotlivými fotoklubmi Vyvrcholením je vyhlásenie výsledkov a otvorenie výstavy fotografií, pričom každý rok sa jej zhostí jeden zo súťažiacich fotoklubov.

Reklama

Vernisáž a vyhlásenie výsledkov sa uskutočnili 10. novembra v priestoroch Meštianského domu Horehronského múzea. Piešťanský fotoklub obhájil svoj minuloročný výsledok a dokonca ho aj vylepšil vynikajúcim 3. miestom v konkurencii 15 fotoklubov.

Ďalší, v poradí 19. ročník Petzvalovho mapového okruhu fotoklubov začína od 15. decembra. Piešťanský fotoklub získal možnosť hostiť nový ročník súťaže, takže vyhlásenie výsledkov ako aj následná výstava sa v roku 2013 uskutoční v Piešťanoch.

Text a foto: pnfotoklub.sk

REKLAMA

Populárne články