Connect with us

Kultúra

Parkfoto 2024 – Mestský park opäť zaplnia fotografie

Piešťany budú po už po devätnásty raz dejiskom výstavy fotografií v plenéri Parkfoto. Kreatívnu tvorbu fotografov, či dokumentárne snímky, alebo úžasne zábery prírody budete môcť vidieť tradične v Mestskom parku 21. septembra.

Published

on

Reklama

Súťažnú výstavu fotografií, ako festival kreatívnej fotografie s podporou reklamných partnerov organizuje občianske združenie Piešťanský fotoklub. Podujatie je už roky súčasťou neoficiálneho ukončenia letnej sezóny v Piešťanoch. V tento deň sa koná pravidelne aj Kvetinové korzo, alebo v ostatných rokoch cyklojazdy s vyzdobenými bicyklami.

„V prvom rade je Parkfoto o prezentácii fotografickej tvorby, predstavení fotografií zaujímavým spôsobom a stretnutí ľudí so spoločnou láskou ku fotografii. Očakávať môžete aj spätnú väzbu k vašej tvorbe od niekoľkých tisícok návštevníkov výstavy v jeden deň,“ približujú podujatie organizátori.

Reklama

Parkfoto 2024 plagát

„Vystavujúci fotografi si svoje diela inštalujú sami na vopred pripravenú sieť o šírke 120 cm, natiahnutú medzi stromami v aleji mestského parku. Inštalovať možno aj na lavičky, vlastné stojany, rebríky a podobne. Kreativite pri inštalovaní sa medze nekladú. Vystaviť je možné vlastné fotografie akéhokoľvek formátu i adjustácie, farebné, či čiernobiele. Potrebné sú pomôcky na zavesenie fotografií – štipce, spony, háčiky, špagáty, gumičky. Odporúčame zobrať si so sebou niečo na sedenie. Dobrá nálada je povinnou výbavou,“ dodávajú organizátori.

Reklama

Okrem samotnej účasti na výstave majú fotografi v tento deň jedinečnú príležitosť zažiť úžasnú farebnú jesennú atmosféru Piešťan a rozšíriť si portfólio o zaujímavé zábery.

Fotografie hodnotia návštevníci pripnutím štipca, ale aj odborná porota. Tá vyberie tri najlepšie kolekcie fotografií. Pri účasti detí bude vyhodnotená detská kategória osobitne. Udelená bude tiež Cena primátora mesta Piešťany za najlepšiu fotografiu a Cena Victoria Regia za najlepšiu fotografiu kvetín.

Podujatie začína o 10:00 hod registráciou na pri vstupe do parku od Kursalonu. Možnosť registrovať sa končí o 13:00 h. Od 15:00 h do 16:30 h bude prebiehať hodnotenie odbornou porotou. O 17:00 h sa začnú sčítavať štipce. Spoločné fotenie je naplánované na 17:20 a o 17:45 h sa uskutoční záverečné vyhodnotenie.

Ak by ste mali čas aj v piatok 20. septembra medzi 16:00 h a 19:00 h zapojiť sa môžete do prípravy a vešania sietí. Každá pomoc je vítaná.

-red-

Populárne články