Kultúra

Obrazom: Lúčnica dokázala, že je stále mladá

Published

on

Reklama

Umelecký súbor Lúčnica predviedol svojim piešťanským fanúšikom galaprogram pri príležitosti 65. výročia svojho založenia. Folkloristi pod vedením prof. Štefana Nosáľa sú v Dome umenia zvyknutí na vypredanú sálu. Inak tomu nebolo ani v stredu 6. novembra.

[singlepic id=48779 w=540 h=320 float=center]

Reklama

Tanečníci, hudobníci a speváci dopriali divákom skoro dvojhodinový prídel energie a radosti. Štefan Nosáľ, ktorý bol sólistom umeleckého súboru už v roku 1949 pozorne sledoval celý program z hľadiska. Napriek vysokému veku sa totiž na jeho tvorbe podieľal ako scenárista, choreograf aj režisér.

Lúčnica oslávila už 65. rokov, napriek tomu je stále mladá, aj vďaka jej nestarnúcemu umeleckému vedúcemu. Mladí ľudia, ktorých sa v súbore vystriedali už stovky, zachovávajú ľudové tradície a potešujú nimi zrak divákov po celom svete. Piešťanskému publiku predviedli svoje majstrovstvo v plnej nádhere. Mix tancov z celého Slovenska dal vyniknúť rozmanitosti našich regiónov, ak ste toto predstavenie nestihli, pozrite si časť z neho v našej fotogalérii.

Reklama

Text: hp Foto: mp

 

Populárne články