Connect with us

Kultúra

Novú lávku cez Dubovú slávnostne otvoria v piatok

Published

on

Reklama

O kultúrny program sa postarajú folklórne súbory z Piešťan aj Luhačovíc. Pozvanie prijal aj primátor tohto partnerského mesta. Naplánované sú cyklistické aj korčuliarske preteky, do ktorých sa môže zapojiť každý.

[singlepic id=48203 w=320 h=240 float=right]Keďže nová lávka spája chodník okolo Dubovej so sĺňavským kolokruhom plánované súťaže sú zamerané na propagáciu aktívneho trávenia voľného času. Súťažná trasa bude merať 7 km a povedie okolo Dina k bufetu Siesta. Podľa počtu účastníkov budú súťažiaci rozdelení do dvoch kategórií – žiaci a dospelí. Pretekať chcú aj návštevníci z Luhačovíc, takže pôjde o derby dvoch partnerských miest.

Reklama

Športový a kultúrny program odštartuje v piatok 18. októbra o 17.00 h slávnostným otvorením novej lávky. Účinkovať v ňom budú folklórne súbory Slnečnica a Leluja. Nasledovať bude cyklistická súťaž. Korčuliarske preteky sú naplánované na sobotu 19. októbra a začnú o 10.00 h.

Realizácia lávky cez Dubovú je výsledkom výzvy Trenčianskeho samosprávneho kraja cez fond mikroprojektov. Mesto Piešťany žiadalo o finančný príspevok cez operačný program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Česká republika 2007-2013 a k spolupráci oslovilo partnerské mesto Luhačovice.

Reklama

Stavbu lávky realizovala firma Zempress. Krátko pred jej dokončením upozornili jej prví užívatelia na nerovný povrch a radnica požadovala nápravu. Hodnota zákazky bola 27-tisíc eur.

Text: Martin Palkovič

REKLAMAijav-ucto

Populárne články