Kultúra

Na Vrbvských Vetroch aj dostihy na húpacích koňoch a Formula 0

Published

on

Reklama

Najdlhší slovenský festival sa začal v pondelok 1. júla a potrvá až do nedele. Tak ako po minulé roky ponúkne známe mená domácej a českej rockovej aj nezávislej scény, letné kino, besedy, či divadlo a tradične sa bude niesť v duchu jedinečného humoru bratov Jobusovcov a multiorganizácie Kriak.

[singlepic id=2084 w=520 h=340 float=center]

Reklama

Od pondelka do štvrtku sa budú v centre Vrbového premietať kvalitné filmy z retro autobusu Bažant kinematograf, pred ktorými sa uskutočnia hudobné vystúpenia a besedy. Za všetky spomeňme aspoň besedu Pod Lampou s Jurajom Kušnierikom a herečkou Zuzanou Kronerovou či koncert Vrbovských Víťazov, ktorí predstavia niekoľko noviniek, napríklad nový nástroj: hudobno-militaristický hybrid prezývaný pancierová past, základného tónu A a ráže 110 mm. Zaujímavou vsuvkou budú určite aj hasičské preteky a piatkový večer uzavrie Dyvallo spod šikmej veže s hrou Sprisahanie.

Hlavný festivalový večer v sobotu 6. júna sa bude niesť v duchu noviniek. Vačšina interpretov bude mať na festivale premiéru a členovia kapiel zakladateľov festivalu (Karpatské Chrbáty, Chikilikitua,Vrbovskí Víťazi, Slobodná Európa), vystúpia v rámci hudobno-zábavného programu Vetrovarieté. Ten si pripravili špeciálne len pre Vrbovské Vetry.

Reklama

Svetovú premiéru tu bude mať folklórny súbor Kriačik a zatancuje tanec Jekruta (jednoduchý kruhový tanec). Z kapiel ktoré v sobotu vystúpia určite potešia David Koller, Zóna A, Mňága a Ždorp, Abraxas, Para, Korben Dallas, Živé kvety. Oživením bude aj alternatívna podoba folklóru od Družiny, či ska od Fuera Fondo. Krstiť sa bude nové CD sólového projektu Braňa Jobusa Abusus 3 a aj jeho najnovšia knižka Ako muflón Ancijáš sľub dodržal.

Samozrejmosťou budú aj vtipné vsuvky z dielne multiorganizácie Kriak. Popri klasických disciplínach ako Dostihy na húpacích koňoch či Formula 0, prebehnú aj novinky ako Lov na vrbovské endemity alebo prvá recitácia básne z playbacku v histórií ľudstva, ktoré budú útočiť na bránice návštevníkov.

Môžeme sa tešiť aj na denný a nočný ohňostroj či vyhliadkové lety vrtulníkom. Pre prípad búrky je k dispozícii krytá tribúna s dostatočnou kapacitou pre všetkých účastníkov festivalu, ktorých bude zabávať gajdošská muzika a Braňo Jobus so svojim legendárnym megafónom.

V nedeľu festival ukončí každoročná Upratéka s neopakovateľnou atmosférou a výprava do stredu sveta a vesmíru spojená s prednáškou samotného minerála multiorganizácie Kriak Andreja Budislava Jobusa. A to všetko samozrejme pod záštitou samotného Preccedu Húpacého Kona.

PROGRAM
Pondelok 1.7
Beseda o knihách Dado Nagy,Branislav Jobus (Abusus),Peter Remiš (Slniečko)
Letné kino Bažant kinematograf:
Viditelný test

Útorok 2.7
Beseda pod vrbovskou lampou
Moderuje:Juraj Kušnierik host:Zuzana Krónerová
Letné kino Bažant kinematograf:
Samotári

Streda 3.7
Janka Juríčková,Janko Prievozník a hostia
Letné kino Bažant kinematograf:
Lóve

Štvrtok 4.7
Vrbovskí vítazi
Letné kino Bažant kinematograf:
Polski film

Piatok 5.7
Hasičské preteky 11:00 za DK
Dyvallo z pod šikmej veže 20:00 v DK: Sprisahanie

Nedeľa 7.7
8:00 Upratéka
10:00 Výprava k Stredu sveta a vesmíru

Text: Tlačová správa

Populárne články