Connect with us

Kultúra

Na Štefana zaznejú skladby od Elánu, cez víkend aj vrbovské vvujary

Published

on

Reklama

Hudbu na čerstvom vzduchu prinášajú Piešťanské vianočné trhy aj počas tohto týždňa. Dnes večer od šiestej rozprúdi námestie cigánskymi rytmami rodinná kapela Bartošovci, v utorok v tom istom čase to bude bratislavská poprocková formácia Freeway. Na Štefana večer zaznejú skladby od Elánu a počas víkendu pobavia Piešťany i bratia Jobusovci z Vrbového s ich netradičnými hudobnými nástrojmi.

10437730_857054850982531_5808655373408099410_n

Reklama

Na Štefana 26. decembra odštartuje veselicu už od šiestej popoludní Dj Sonic. Polhodinu po ňom príde kapela Na Ex s repertoárom rockových legiend ako Olympic, Kabát, Team, Tublatanka, Katapult a iné. Večer od deviatej budete môcť vytancovať vianočné koláče na najznámejšie hity obľúbenej slovenskej kapely, ktoré zahrá Elán Tribute. Tribute band je typ hudobnej skupiny hrajúcej prevzatý repertoár inej skupiny. Ide o hudobníkov s pozitívnym vzťahom k skupine, ktorí s obľubou interpretujú jej repertoár, pričom sa jej tak snažia vyjadriť svoju poctu. A ako hovoria členovia Elán Tribute: „Našim cieľom je hrávať zásadne živé koncerty na ktorých je autentická a neopakovateľná atmosféra .“

vian tr vik

Reklama

Sobota a nedeľa 27. a 28. decembra bude orientovaná na zábavu z regiónu: Folk-Pop, Swing-Country, Dixie-Blues a Gypsy-Reggae alebo „humorné texty na veselé melódie“ predvedie v sobotu o 19,00 h kapela Kaktus Band z Lančára.  Vznikla v roku 1999 na podnet najstaršieho zo známej hudobníckej famílie bratov Slabých – Tomáša. V zostave sú až traja – na basovú gitaru hrá Matej a na bicie Lukáš Slabý.

Hudobno-pracovnú kapelu Vrbovskí víťazi, ktorá vystúpi v sobotu o ôsmej večer, asi netreba veľa predstavovať – Andrej a Braňo Jobusovci opäť zahrajú na netradičných nástrojoch ako napríklad Vvujary, ropovod Družba, Hajzel či Modzkocucka.

V nedeľu o 16,00 h ako prvý zaspieva známy piešťanský ženský folklórny súbor Povoja, o 17,00 h sa predstaví  kapela Musica Natura s world music, ktorú vedie tiež jeden z lančárskych bratov Slabých – Matej.  Hudobníci vo svojich vystúpeniach kombinujú ľudové tradície a nástroje s modernými.

O záverečnú bodkou tohtotýždňového programu sa o 19,00 h opäť postarajú účinkujúci z mestečka pod vežou –Vrbovské vŕby, ktoré tentoraz predvedú „sellácku gotyku“ podľa námetu Andreja Budislava Jobusa.

(PR)

Populárne články